Szabad a szemöldököt borotválni? 3 furcsa kérdés a netről, amire jó, ha tudod a választ
A neten sok furcsa szépségápolási tanácsot lehet olvasni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az internet nem egy ellenőrzött felület, ezért nem szabad kérdés nélkül bedőlni azoknak a szépségápolási tanácsoknak, amelyek a fórumokon olvashatóak.

Ami az egyiknek beválik, az a másiknak nem feltétlenül, ráadásul a nagy blődségek sem ritkák ezeken a helyeken. Ha nem szeretnél ártani magadnak, akkor ne higgy el mindent, amit olvasol.

A szemöldök borotválása

Nem titok, hogy gyantával vagy csipesszel renoválni a szemöldököt korántsem fájdalommentes művelet, bár azért azt sem lehet állítani, hogy elviselhetetlen kínokkal járna. Mindenesetre sokaknak megfordul a fejében, hogy az egyszerűség jegyében borotvával távolítsák el a nem kívánt szőrzetet, ez azonban nem jó ötlet.

A szemöldök formája adott, pont ezért jó gyantával vagy csipesszel kiszedni - így könnyen le lehet követni az ívét. Emellett az sem elhanyagolható tényező, hogy a borotva csak a szálak felső rétegét vágja le, amitől hamar borostássá válhat a szem körüli terület, ez pedig egyáltalán nem fest szépen. Szintén téves elképzelés az, hogy ettől a szőr majd gyorsabban nő.

Ha esetleg túlszedted a szemöldöködet, vagy nem vagy elégedett a formájával, érdemes kozmetikus segítségét kérni, hogy hozza ki belőle a legtöbbet.

Testápoló a hajra

Az utóbbi időben tűzvészként terjedt a forradalminak hitt elképzelés, miszerint a száraz a száraz hajnak jót tesz a testápolóval való kezelés. Ezt azonban nem szabad készpénznek venni. Nem véletlen, hogy létezik külön kozmetikum bőr- és külön kozmetikum a hajápolásra, hiszen a két felület textúrája teljesen eltérő, így másféle ápolásra szorul.

Persze nem kizárt, hogy százból egy embernek tényleg beválik az ilyesfajta megoldás, ám ahogyan már korábban mi is megírtuk, leginkább csak összetapadt, könnyen zsírosodó tincsekre lehet számítani, ha a testápolót a hajadra kened.

Szappanos arcmosás

Nagyanyáink korában nem volt ritka a szappannal való arcmosás, ezért is gondolják sokan, hogy ez hatékony megoldás a pattanások ellen, de sajnos nem az. Bár tény, hogy a pattanásokat leszárítja a szappan, egyúttal a bőrt is olyannyira kikezdi, hogy az fokozott faggyútermelésbe kezd emiatt, így még több pattanás jelenik meg az arcon.

Zsíros bőr ápolása

Zsíros a bőröd? Ha szeretnél megfelelően gondoskodni róla, akkor nézd meg, mit tanácsol a szakértő!

Ha szeretnél a pattanások ellen fellépni, azt ajánljuk, hogy válassz a bőrtípusodnak megfelelő arclemosót és alkoholmentes tonikot, ezek sokkal többet segíthetnek, mint a szappan. Ha esetleg bizonytalan vagy a választásban, akkor akár a kozmetikus, bőrgyógyász véleményét is kikérheted, biztosan tudnak számodra megfelelő terméket ajánlani.

Ezt is szeretjük