Te is rosszul használod a korrektort a szemed alatt? Így kellene a sminkes szerint
A szem alatti karikákat korrektorral a legegyszerűbb eltüntetni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A szem alatti sötét karikák életünk megrontói. Nemcsak a fáradtságról árulkodnak, de a betegséget és a helytelen életvitelt is rögtön közszemlére teszik, ezért még azok is igyekeznek eltüntetni őket, akik egyébként a sminkelést teljesen mellőzik, vagy a minimumra szorítják.

A karikák elleni harcban a legfőbb segítséget az életmódváltás és megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett a folyékony alapú korrektor nyújtja. Sajátítsd el a helyes használatát, mert éveket is fiatalíthat rajtad.

Így használd helyesen!

Nem mindegy, hogyan próbálod a megjelenésedet üdébbé tenni. A korábban elterjedt, szem alá felvitt világos korrektor használata már a múlté, ezzel a technikával ugyanis még inkább a kérdéses területre irányítod a figyelmet.

Itt nemhogy világosabb, hanem az alapozónál egy árnyalattal sötétebb korrektort kellene használni, hiszen az alapozás legfőbb szabálya: amit elkendőznél, azt sötétebbre fesd, amit kiemelnél, azt világosabbra.

A megfelelő technika szerint a szem alatt V-alakban kell a korrektorral pöttyözni: kettő pötty kerüljön a szemzugokba, kettő a pupilla alá, kettő pedig a köztes helyekre, majd ütögető mozdulatokkal szépen építsd be az egészet a bőrtónusba.

Plusz egy tipp

Emellett Wayne Goss sminkmester - és egyre több követője - azt mondja, hogy nem is a szem alatti árokba, hanem a szemüreg alatt futó arccsont élére kell feltenni a korrektort, méghozzá szintén ütögető mozdulatokkal, a szem ívét lekövetve.

Eszerint a folyékony korrektorból nyomj egy keveset a kezedre, majd az alapozó ecset segítségével ütögesd rá a krémet a már lealapozott arcra.

Amikor ezzel megvagy, akkor a középső vagy gyűrűsujjaddal óvatosan folytasd ez a mozdulatsort, különösen figyelve arra, hogy a széleken is alaposan eldolgozd a kendőzőt. Ezzel sokkal inkább a csontozatra irányul a figyelem a karikák helyett.

Ezt is szeretjük