Szögletes archoz csak ilyen szemüveget válassz - Mutatjuk, milyen archoz milyen keret passzol

Mindegyik arcformához más-más szemüvegkeret passzol. Tudd meg, neked melyik áll a legjobban!

szemuveg
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csupán a frizura kiválasztása során érdemes figyelembe venni az arcformádat, hanem akkor is, ha szemüveget készülsz vásárolni. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen fazont nézel ki magadnak: sajnos attól, hogy egy keret nagyon megtetszik, még nem biztos, hogy csinosan is mutat majd rajtad.

Egy jól megválasztott szemüveg nemcsak szükséges apróság, hanem nőies, szexi kiegészítő is lehet, ha a megfelelő formát választod. Ehhez pedig csak azt kell tudnod, melyik passzol a leginkább a vonásaidhoz.

Milyen archoz milyen szemüveg a legjobb?

Ha épp szemüvegvásárlás előtt állsz, vagy szeretnéd lecserélni a már meglévő darabot, akkor mindenképpen nézd meg a következő videót, mert megtudhatod belőle, milyen keret mutat majd a legelőnyösebben az arcodon. Ha a következők alapján döntesz, a keret garantáltan gyönyörűen kiemeli majd a vonásaidat.

Kerek archoz érdemes a vékonyabb, szögletes szemüvegek közül választanod, a nagy, kör alakú változatokat viszont inkább kerüld, mert ezek erősen szélesíthetnek. Ovális fejforma esetében szintén a szögletes, ám inkább a nagyobb, szinte négyzet alakú keretek között nézelődj, a túl pici, kerek verziókat azonban felejtsd el.

Szögletes, már-már négyzet alakú arc esetében ügyelni kell arra, hogy a szemüveg lágyítsa a vonásokat, így a lekerekített változatok lesznek majd a legjobbak. Négyszög formájú mellett semmiképp se dönts, mert szigorúbbnak látszol majd benne, és előnytelenül fog mutatni rajtad. A téglalap formájú arc esetében szintén a kerekebb verziókra szavazz, és jöhetnek a nagyobb keretek is. A kisebb, keskeny szemüvegek viszont nem ajánlottak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szív és háromszög formákhoz a cicás és a wayfarer-fazonok lesznek a legcsinosabbak, a túlméretezett változatokat viszont a legjobb, ha a polcon hagyod. Ha ezek alapján választasz majd szemüveget, garantáltan nem nyúlhatsz mellé.

Milyen archoz milyen frizura passzol?

Nem mindegy, hogy arcod szabályosan ovális, esetleg szögletesebb, vagy kerekded fejformával rendelkezel. Arcformád ugyanis szinte teljes egészében meghatározza, hogy milyen frizura áll jól. Ha viszont megismered a lehetőségeidet, tincseid hosszát és vonalát könnyen a javadra fordíthatod.

Címlapkép: Getty Images.

Ezt is szeretjük