Kerek archoz csak ez a napszemüveg passzol - Mutatjuk, melyik arcformához milyet válassz

A napszemüveget mindig érdemes az arcformád alapján kiválasztani, hogy a lehető legjobban hangsúlyozza a vonásaidat.

Napszemüveg arcformához
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Már javában tombol a meleg, nyári idő, ami nemcsak azt jelenti, hogy előkerültek a szekrényből a félcipők, a szandálok és a szoknyák, hanem azt, hogy ideje napszemüveget tenni az orra.

A napszemüveg az arcvonásaidat is szépen kiemeli, vagy éppen csalhatsz vele egy picit - attól függően, milyen fazont választasz.

Milyen arcformához milyen napszemüveg illik?

Amikor az üzletekben válogatsz, vedd figyelembe, hogy csak azért, mert valamelyik divatos, vagy a kedvenced lett, sajnos nem biztos, hogy jól fog állni. Nézd meg a videót, hogy tudd, melyik formához milyen fazonok illenek leginkább: ezek emelik majd ki a legszebben a vonásaidat. 

Kerek, ovális és szögletes

Kerek archoz ajánlott nagyobb, lekerekített sarkú szemüvegeket választani. Jó döntés lehet még egy cicás vagy egy pillangós fazon, vagy akár a pilótaszemüvegek mellett is voksolhatsz. A túl éles, geometrikus darabokat viszont hagyd inkább a boltban, ugyanúgy, ahogy a szemöldököt eltakarókat is.

Ovális arc esetében szintén szépen passzol majd a pilótaszemüveg, illetve a lágy vonalú, kissé szögletes formájú változatok, de a cica- és pillangófazon is szuperül áll majd. Kerüld viszont a túl masszív, vastag vagy túl keskeny darabokat.

Ha inkább szögeltesek a vonásaid, akkor arra mindenképpen figyelj, hogy a napszemüveg legalább olyan széles legyen, mint az arcod, mert a vékonyabbak természetellenesen és furcsán mutatnak majd. Az alul lekerekített, kissé ovális fazonok viszont illeni fognak hozzád, mert lágyítják a vonalakat, ahogyan a cicás, a pilóta- és a keret nélküli szemüvegek is. Túl kicsire és éles sarkú darabra viszont ne szavazz. A téglalap alakú, szögletes vonásokhoz pedig a nagy, vastag keretes és kerek verziók passzolnak leginkább, az apró, keskeny és színes darabokat azonban jobb, ha elfelejted.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szív és háromszög

Szív alakú az arcod? Akkor lekerekített változatokra szavazz, de szóba jöhetnek a vékonyabb, a keret nélküli, a wayfarer, valamint a pilótaszemüvegek is. Ebben az esetben viszont a cicás, és a pillangó formájú darabok előnytelenül állhatnak, és a szemöldököt takaró, nagy, feltűnő fazonokról is mondj le inkább.

Háromszögre hajazó vonásokhoz azonban jöhet a fentebb említett cicás változat, de a kerek, keret nélküli szemüvegekben is garantáltan csinos leszel majd. Az éles, keskeny, aprócska változatok viszont nagy valószínűséggel nem állnak majd jól.

Ezt is szeretjük