5 íratlan szabály, hogy kihozd magadból a maximumot
Szeretnéd, ha az emberek felkapnák a fejüket, amikor belépsz valahová? Nem olyan nehéz elérni, mint gondolnád!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az első benyomás igen fontos. És jó benyomást döntő részben a külsőddel érhetsz el. Így hiába a közhely, hogy a külső nem számít, jó, ha tudod, hogy bizony elsőre az alapján ítélnek.

De vajon kit találnak vonzónak? Akiben megvan az a bizonyos plusz, amit nevezhetünk akár stílusnak is. Alaposan körbejárjuk, hogy kinek mi áll jól, így te is megtalálhatod a neked megfelelő stílust, és learathatod az elismerő pillantásokat.

Alapszabályok

A megfelelő stílus nem pénztárcafüggő, csak annyit kell tudni, mi áll jól, és mi nem. Az alábbi pontok segítenek:

 • Az öltözéked harmonizáljon saját, természetes színeiddel. Nem mindenkinek áll jól például a nyár egyik divatszíne, a harsány narancssárga.
 • A ruha az alakodhoz és arányaidhoz alkalmazkodjon. Ha van egy kis úszógumid, egészen biztos, hogy nem a haspóló a nyerő.
 • Öltözéked mindig legyen alkalomhoz illő. Színházba ne farmerban menj!
 • A ruhád a személyiségedhez idomuljon. Ha kislányos vagy, szeretsz mulatni az élet dolgain, akkor a kiskosztüm nem neked való.
 • Legyél divatos. A trend fontos, de figyelni kell, hogy mi az, amit beépíthetsz az öltözködésedbe, és mi az, amit nem.

Színek

Az öltözéked színei harmonizáljanak saját adottságaiddal. Vannak árnyalatok, amelyek kiemelik azt, amit ki kell, de vannak olyanok is, amik szürke kisegérré változtatnak. A saját színeidet a bőröd árnyalata, a hajad és a szemed színe adja ki. Például, ha halvány színtípus vagy, világos arcbőrrel és hamvasbarna hajjal, akkor a legrosszabb színválasztás, ha a halványság a ruhatáradban is jelen van, hiszen csak erősíti, nem pedig kioltja semleges színeidet.

Alak

Légy tisztában az alakoddal, ne értékeld túl, de ne gondolj róla keveset sem. Minden nőn van valami szép, amit, ha kiemel, akkor a férfitekintet egészen biztosan ezt a részt veszi először szemügyre.

Ez lehet a dekoltázsod, vagy épp a formás lábaid. Nem a méret, hanem az alkatod számít. Ha rövid a lábad, akkor a mini- és a maxiszoknya tabu, hiszen a mini kettévágja az amúgy sem hosszú sziluettet, a hosszú viszont összenyomja.

Alkalom

Más öltözék való a munkába, otthonra, és akkor is, ha kirúgni készülsz a hámból. Manapság trendi nonkonformistának lenni, és nem felöltözni. Te ne ess ebbe a hibába! Örülj, ha egy eseményre felöltözhetsz. Kiváló önbizalom-növelő, ha otthon sem egy kinyúlt pólóban és mackónadrágban vagy, hanem kényelmes, de csinos felsőben.

Személyiség

Az öltözködésnek tükröznie kell azt, aki és ami vagy. Különben nem érzed magad kényelmesen, és ez bizony alaposan meglátszik a külsődön is. Az sem baj, ha a legutolsó divat nem kínál neked megfelelő megoldást, mert stílusosabb leszel, ha a személyiségednek megfelelően öltözködsz, és nem majmolod a trendet. Hiszen a trend ugyan kifejez valamit, ami nem biztos, hogy a te személyiségjegyeid között megtalálható.

Divat

Nem, nem ellentmondás. A trend és a divat nem ugyanaz! A trend múlandó, egy-két szezonnyi ruhadarabra nyomja rá bélyegét, és máris mást találnak ki a trendalkotók. A divat ellenben hosszú életű. Példaként vehetjük a tűsarkat, a kis fekete ruhát vagy a farmert. Ezek mindig divatosnak számító darabok! Jó, ha a szekrényedben van hat alapdarab, amit bármikor feldobhatsz a trendnek megfelelően.

Az alapdarabok

 • Farmernadrág, otthonra, munkába, sétához.
 • Koktélruha, nem baj, ha nem ragaszkodsz a feketéhez.
 • Egy elegáns, lehetőleg tűsarkú cipő, ami jó kosztümhöz, de feldobja a farmerodat is.
 • Blézer, legyen karcsúsított, illetve egy picit merev.
 • Szoknya, a legjobb, ha térdig ér, mert ez mindenkinek jól áll.
 • És egy apró titok: minimum egy garnitúra szép fehérnemű, ami jót tesz a lelkednek, bár csak te tudod, hogy az van rajtad.
Ezt is szeretjük