200 forintos szemfestéklemosó-recept: nemcsak tisztít, ránctalanít is
A konyhában fantasztikus szereket találhatsz, melyek ápolják is a bőrt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A sminkelés jó dolog, kiemeli az arc előnyös részeit, önbizalmat ad, lehet vele játszani, különböző hangulatokat megjeleníteni, de csak ideig-óráig van helye a bőrön.

Minden este kötelező megszabadulni tőle, mert éjszaka kiszárítja a bőrt, eltömíti a pórusokat, ráncossá teszi az arcot, de még az akné is nagyobb eséllyel alakul ki azoknál, akik nem mossák le a festéket a bőrükről. Az üzletek tele vannak különböző sminklemosókkal, de sokban találhatóak olyan összetevők, amik nem tesznek jót a bőrnek, például denaturált szesz. A konyhában azonban számos olyan dolgot találsz, amivel eltávolíthatod a sminket.

Sminklemosó házilag

Egy házi sminklemosóba nem kell sok minden, sőt, elég egyvalami, ez pedig egy növényi olaj. Tulajdonképpen mindegy, hogy milyen, lehet olívaolaj, mandulaolaj, de vészhelyzet esetén még a napraforgóolaj is megteszi. A növényi olaj minden sminkkel elbánik, még a vízállóval is.

Szemfesték lemosásra az adott olajhoz érdemes pár csepp ricinusolajat adni, így megerősítve a szempillákat, illetve a szemöldököt. Amennyiben kontaktlencséd van, úgy ezt az olajos megoldást csak akkor alkalmazd, ha már kiszedted a lencséket, vagy a szemekre ne használd, ha állandóan viselhetőt használsz. Az egyszerűbb olajokból nem kerül többe egy 100 milliliteres adag, ami megfelel egy normális szemfestéklemosónak, 200 forintnál többe.

Egyes oldalakon a tejszínt is ajánlják vagy a tejet, melyek emulziónak számítanak, és lehet is az ötletben valami.

Ezt is szeretjük