Smink nélkül is jól mutathatsz
Trükkök a makulátlan bőrért
Smink nélkül is lehetsz szép, ha nincs kedved hozzá reggelente, csak egy kis odafigyelést igényel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A smink remek dolog, kiemeli az ember előnyös tulajdonságait, különböző hangulatokat, személyiségjegyeket lehet vele hangsúlyozni, de ettől függetlenül egyáltalán nem kötelező mindennap negyed órát ezzel tölteni reggel, és a bőrnek sem árt, ha kicsit nyugta van.

De az ember hiú, és szeretne mindenféle extra nélkül is jól festeni. A Harper's Bazaar készített egy kis összeállítást arról, mi segíthet abban, hogy az arc natúran is csodás legyen.

Az ördög a részletekben rejlik

Az első tanács az, hogy szemöldök legyen jól szedett, és illeszkedjen az archoz, a magazin szerkesztője szerint ez már fél siker, és ezzel egyet is érthetünk. A szép szemöldök karakteres - itt elolvashatod, hogyan lehet szépen kiszedni, de a kozmetikusodat is megkérheted rá. A lényeg, hogy ne legyen túl vékony, az íves tetoválást pedig reméljük, hamarosan mindenki elfelejti.

A szép fogak szintén fontosak a megjelenés szempontjából, de nem mindenkihez illik a vakítóan hófehér mosoly, mielőtt tehát fehérítésbe kezdenél, kérd ki szakembert tanácsát. A fehérítő fogkrémeket jobb időszakosan alkalmazni, mert hosszútávon a bennük lévő részecskék károsítják a zománcot.

Csodaszép bőr

Nem meglepetés, hogy a Harper's Bazaar a makulátlan bőrben látja a megoldást. Ehhez egyrészt az kell, hogy a bőr tiszta legyen, ne vastagodjon meg, ehhez a legnagyobb segítséget a bőrradír nyújtja, amit hetente legalább egyszer érdemes használni, de a tonikba kevert finom kristálycukor is megteszi.

A másik fontos tényező a bőr hidratáltsága, ami, ha megfelelő, akkor tömör és életteli, szinte ragyog. Ehhez használj vizes alapú krémet, de hidratáló szérumot is bevethetsz.

A cikkben azért akad némi csalás, mert javasolják az önbarnító használatát, illetve a primerét, ami egységes bőrfelszínt biztosít, mégsem alapozó, de azért a smink kategóriába tartozik. Emellett a vazelin használatát a szempillákon, ez utóbbit mi nem javasoljuk, mert homályosan fogsz csak látni.

A tippek működhetnek, amennyiben nincs bőrproblémád, de érthető, hogy, aki aknéval küzd, az inkább a sminket választja.

Ezt is szeretjük