Egyetlen sminktermék, ami tökéletessé teszi az arcot
Lehet, hogy meglepő, de nem csupán pirosítóval teheted üdébbé az arcbőrödet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Létezik egy kozmetikum, amit kevesen használnak, pedig rendkívül hasznos. Ez nem más, mint a highlighter, más néven világosító, kiemelő. Ha még nem ismered, itt az ideje, hogy te is kipróbáld!

Pontosan mi az a highlighter?

Mint a neve is mutatja, a highlighter fő funkciója, hogy kiemelje az arcod legelőnyösebb részeit, vagy akár eltüntesse a hibákat. Fényvisszaverő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikai ipar előszeretettel használja a szem alá való korrektorokban, mert optikailag kisimítja a bőrt, ragyogóvá teszi a tekintetet.

Hová használd a highlightert?

A highlightert tulajdonképpen az arc számos részén alkalmazhatod. Kezdők leggyakrabban csak az arccsont tetejére használják, pedig máshol is remekül érvényesül. Tehetsz belőle az áll és a homlok közepére, a szemöldökcsontra, az orrnyeregre vagy akár a száj fölé is.

A tökéletes hatás elérése érdekében a highlightert mindig az arccsont fölé, a bronzosítót az arcsont alá, míg a pirosítót a kettő közé vidd fel.

Milyen formában kapható?

Számos fajtája létezik: vannak folyékony vagy krémes állagú highlighterek, de gyakran találkozhatsz ilyen termékkel púder formájában is. Kaphatóak matt hatásúak a hétköznapokra és csillámosak a különböző alkalmakra. Utóbbiak inkább estére ajánlottak, mert egy diszkrét nappali smink esetében túl feltűnőek

További hasznos tanácsok

A homlok közepére csak akkor tegyél highlightert, ha a bőröd nem hajlamos a kifényesedésre. Ellenkező esetben ugyanis a bőr zsírossága és a highlighter csillogása elég bizarr kombinációt eredményez.

Amennyiben közel ülő szemed van, a highlighterre is érvényes az, ami a világos színű szemfestékek esetében. Tegyél belőle egy keveset a belső szemzugba, gyönyörűen megnyitja a tekintetedet.

Ha jelenleg nincs pénzed highlighterre, használhatsz barack- vagy fehér színű, fényes szemhéjfestéket is. Az eredmény gyakorlatilag ugyanaz, és kipróbálás céljából tökéletesen megteszi.

Mint a pirosításra, úgy a highlighterre is érvényes, hogy a kevesebb néha több. Ha túladagolod, éppen az ellenkező hatást fogod elérni, mint amit szeretnél - a diszkógömbös csillogás pedig nem túl szép látvány. Ha csak egy pici korrigálásra van szükség, mentheted a helyzetet, ha átlátszó púderral átfutsz a problémás részeken.

Ezt is szeretjük