Photoshop-hatás! Így lesz tökéletes a sminked
Profi tippek
Ha szeretnél olyan bőrt, mint az újságokban a modelleké, akkor nézd meg, mi kell hozzá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztos te is elgondolkoztál már azon, hogy hogyan lehetne olyan bőröd, mint a divatfotókon a modelleknek. Nos, nekik megvan az a nagy előnyük, hogy a hozott anyagon kívül még egy nagy adag utómunka is széppé teszi őket.

Nem is hinné az ember, hogy mi mindent el lehet érni a Photoshoppal úgy, hogy ráadásul az ne is tűnjön fel.

Persze van, hogy túllőnek a célon, néhány kozmetikai céget köteleztek is arra, hogy a megtévesztően szép képeket ne kössék egy-egy termékhez.

Photoshop élőben

De mit tehet az, aki a valóságban szeretne a lehető legjobban kinézni? Nos, a megfelelő termékekkel remek eredményt lehet elérni. Rengeteg sminkszer tartalmaz olyan pigmenteket, melyek visszaverik a fényt, és ezáltal nagyon jól takarnak.

Az alapozást mindig előzze meg hidratálás, enélkül bármit is ken az ember magára, az eredmény nem lesz szép. Érdemes megvárni, amíg teljesen be nem szívódik a krém. A tökéletes bőrhöz jó megvilágítás kell, ezért olyan helyen sminkelj, ahol mindenhonnan éri fény az arcodat. Az arc sminkelésénél nagyon fontos, hogy ne használj túl sok festéket, hanem minimálist, és ha szükséges, akkor esetleg pótold.

Primer - A primer sminkalap, egységes bőrfelszínt ad, eltünteti a pórusokat, a pirosságot, van, amelyiknek ráncfeltöltő hatása is van, és jobban tapad rajta az alapozó. Hidratálás után vidd fel az arcra, az ujjaiddal is könnyedén eldolgozhatod. A jó minőségű primerek vagy base-ek, ahogy még hívják őket, nemcsak takarnak, de ápolnak is.

Alapozó - Egy jó alapozóra érdemes több pénzt fordítani, mert egyrészt egész nap a bőrön van, másrészt a cél a természetesség, és nem a maszkhatás elérése. Válassz könnyű, szinte folyékony alapot, és vidd fel széles alapozóecsettel, majd az ujjaiddal ütögesd a bőrbe, így biztos nem lesz csíkos az eredmény. Némi gyakorlás nem árt, mert nem biztos, hogy elsőre eltalálod a mennyiséget, de a kevesebbtől haladj a több felé. Akinek nincs különösebb problémája a bőrével, az használhat BB-krémet is. Már unásig ismert tanács, hogy az alapozó ne legyen sötétebb a bőrnél, sajnos mégis sokszor látni, hogy ezt nem veszik figyelembe.

Korrektor - Korrektora valószínűleg minden nőnek van, de nem mindegy, milyen. A stift formula beleül a ráncokba és pórusokba, érdemes könnyebb, vizesebb állagút használni. A kis ecsetes végű korrektorok általában elég lágyak. Bár el lehet dolgozni az ecsettel is, de ütögető mozdulatokkal jobb ezt is egységesebbé tenni.

Púder - A púder nem kötelező elem, ha az alapozó és a primer jó minőségű ,és a bőröd nem zsíros és nem fénylik, akkor felesleges, és csak nagyon hosszú eseményekkor érdemes felvinni. Ha viszont olajosabb a bőröd, jó, ha porpúdert választasz, és ecsettel viszed fel, nem pedig szivaccsal. Miután a porba mártottad, ütögesd meg finoman, hogy ne kerüljön túl sok az arcodra.

Sminkfixáló - Ez a termék teheti fel az egész sminkre a koronát. Segít abban, hogy a smink ne kenődjön el, és természetes hatást kölcsönöz az arcnak. A lényeg, hogy valóban messziről fújd az arcodra, hogy permet érje a bőrt, és ne sugárban érkezzen a fixáló.

A fenti termékekkel a lehető legtökéletesebb optikai hatást érheted el, de ahogy már említettük, nem árt a gyakorlás, és a tökéletes arányok kikísérletezése. A megfelelő termékek kiválasztása sem biztos, hogy elsőre sikerül, de a választék olyan széles, hogy biztosan találsz megfelelőt mindegyikből.

Ezt is szeretjük