Szőkített hajhoz nem szabad ilyen sampont használni - 5 hiba hajmosáskor, ami tönkreteszi a tincseidet

Erősen károsodhat a hajad, és több nem kívánt következménye is lehet annak, ha elköveted ezeket a samponhasználattal kapcsolatos hibákat.

hajmosas cover 1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hajmosás és a sampon használata nagyban befolyásolja a haj minőségét: nemcsak javíthat rajta, és segíthet a felmerülő problémákon, hanem akár ronthat is a helyzeten és a szálak állapotán.

Ha nem megfelelő terméket választasz, vagy nem figyelsz oda néhány fontos dologra, az borzasztóan káros lehet a tincseidre nézve. Ha egészséges, ragyogó és puha hajkoronára vágysz, a következő hibákat ne kövesd el.

A szőkített haj legnagyobb ellensége

Ha világosított, szőkített a hajad, nem ajánlott zsíros szálakra való sampont használnod, legalábbis az egész hajadra biztosan nem. Ez ugyanis hajlamos szárazzá, seprűssé tenni a tincseket. Ezért, ha úgy érzed, nagyon muszáj ilyen típusú terméket választanod, csak a fejbőrödet mosd át vele, a többi részre vigyél inkább fel egy jobban ápoló változatot. És, ami még fontos: ne alkalmazz szulfátokat vagy szilikonokat tartalmazó terméket, mivel ezek eltávolítják az összes olajat a fejbőr és a haj felületéről, így még sérülékenyebbé tehetik, ráadásul súlyosbítják az ekcéma, a pikkelysömör vagy a korpásodás tüneteit.

hajmosas cover

Göndör hajra csak ilyen sampont válassz!

Ha hullámos vagy göndör tincsekkel rendelkezel, mindenképp direkt ilyen típusú hajra kifejlesztett sampont használj. A bongyor szálak nehezebben kezelhetőek, és sokszor szárazabbak is, így sprőddé, töredezetté és fénytelenné válnak, ha nem a megfelelő termékre esik a választásod. 

Nem mindegy, hol kezded

Sose a hajad középső részén kezdd a mosást, mert ezzel nem teszel jót a szálaknak. A legideálisabb, ha a leginkább olajos területet, azaz a hajtöveket és a fejbőrt tisztítod meg először, és, ahogy haladsz lefelé, hagyod, hogy addig ott hasson a sampon. Így nemcsak fényesebb lesz a loboncod, hanem könnyebben ki is tudod majd fésülni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors és durva tisztítás

Mindenki gyorsan túl akar lenni a hajmosáson, de nem jó, ha két perc alatt letudod az egészet. A fodrászok szerint sokan elkapkodják a folyamatot: nem nedvesítik be eléggé a hajukat, nem mossák át alaposan, és nem óvatosan, kíméletesen dörzsölik a tincseiket. Ez a szokás azonban azt eredményezi, hogy nem tisztítod meg mindenhol a fejbőrt vagy a szálakat, és a durva mosással még károsíthatod is a felületüket. Hogy a károsodást elkerüld, érdemes még arra is ügyelni, hogy az ujjbegyeiddel mosd a hajad, és ne a körmeiddel dörzsöld, ezek ugyanis szintén felsérthetik a szálakat.

Nem hígított sampon

Az összes sampont ajánlott egy kicsit hígítani vízzel, mert így nem töményen és közvetlenül érnek majd a fejbőrhöz, valamint jobban eloszlathatóvá válnak az egész hajon. Így sokkal kíméletesebbek lesznek a fejbőrrel és a szálakkal is, ráadásul tisztító hatásuk is felerősödik.

Gyors frizurák ősz, lenőtt hajtövekre

Egyszerű, mégis mutatós és nőies fazonokat mutatunk, melyek elterelik a figyelmet a lenövésről, vagy elrejtik azt. Ezekkel könnyedén kihúzhatod a következő festésig.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük