2 hétig minden arcápolóját rózsavízre cserélte: meglepő, milyen szép lett a bőre
Melodinak még soha nem volt ilyen tiszta és gyönyörű az arca!

rozsaviz-rozsa-szirom-illo-olaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Bustle egyik újságírója, Melodi Erdogan mindig is a természetes bőrápolás lelkes híve volt, így érdekes kísérletnek vetette alá magát. Fogott egy üveg, 100%-ig organikus, finomítatlan rózsavizet, mert egyszerűen kíváncsi volt rá, milyen hatással lesz a problémás bőrére, ha a szulfátokkal teli arcápolóit valami teljesen természetes anyagra váltja.

Miért pont a rózsavizet választotta? Amellett, hogy a használata egyszerűnek tűnt, a rózsavíz tele van természetes anyagokkal, sok bőrtípusra jó, többféle módon is alkalmazható, és rengeteg pozitív hatása van. Bár számos kozmetikum összetevőjeként használják, Melodi tapasztalata, hogy egyik sem vetekedhet a 100%-os rózsavíz hatásával. 

Mire jó, és mire nem?

A lány két héten keresztül kezelte a zsíros, aknés arcát rózsavízzel. Ezt használta a hámlasztástól kezdve a tonizáláson át egészen a smink eltávolításáig mindenre, és lenyűgözte, hogy mennyire sokrétűen lehet alkalmazni ezt az egy dolgot. A rózsavíz élénkítette az arcát, ráadásul az illata nőies, romantikus, amit nagyon kedvelt. Az alábbiakban leírjuk, mi az, amire tökéletesen - sőt, a vártnál is jobban - megfelelt a rózsavíz, és mi volt az, aminél nem működött teljesen jól.

rozsaviz1

Arctisztításhoz Melodi a kísérlet előtt jojobaolajat használt, ami segített kontrollálni a bőrének zsírosságát és az aknéproblémákat. Azt tapasztalta, hogy a rózsavíz sokkal gyengédebb, és hiába hagyta arcán a frissesség érzését, úgy érezte, nem tisztította meg teljesen a bőrét a zsírtól és a sminktől sem. 

Bár a púdert és az alapozót egy törléssel eltávolította, a sötét szemfestékekkel nem tudott elbánni a rózsavíz. A kísérleti időszak végén már úgy alkalmazta, hogy csupán leöblítette vele a bőrét, mielőtt olajjal megtisztította azt. Megfigyelte, hogy ezzel a módszerrel az olaj is sokkal könnyebben lehozza még az erős sminket is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A tökéletes arctonik

Melodi a rózsavíz előtt varázsdiót, más nevén varázsmogyorót használt arra, hogy eltüntesse az apróbb, arcán maradt szennyeződéseket. A kísérlet végén arra jött rá, hogy egészen addig túl durva szerrel tonizált. Bár a rózsavíz gyengéd arctisztító, a vattapamacsokon látszódott, hogy tökéletesen eltávolít minden piszkot és sminkmaradékot még a pórusok mélyéről is. Az arcbőre pedig nem száradt ki, még hidratálót sem kellett utána használnia.

rozsaviz4

Duzzadt, karikás szemre is jó

Nagyon sok embernél, így Melodinál is általános jelenség, hogy reggel puffadt szemmel ébred. Az újságíró kipróbálta a rózsavíz hatását erre a problémára is, és azt tapasztalta, hogy a szem pirosságát, a duzzanatot és a karikákat is eltünteti. Amikor szüksége volt rá, ébredés után beleáztatott két vattakorongot, és néhány percre a szemére tette őket, még sminkelés előtt. Ennyi idő alatt le is ment a duzzanat a szeme körül, ami máskor egy egész reggelen át tart nála.

Az újságíró nemcsak a reggeli, de a napközbeni rutinjába is beiktatta a rózsavizet, spray formájában. A rózsavíz élénkítő tulajdonsága érvényesült, amikor bezsírosodott az arcbőre a nap folyamán. Melodi elmondása szerint már sokféle arcpermetet használt, de egyik sem ért fel a rózsavíz hatásával, és az illatával sem tudott betelni. 

Totális átalakulás két hét alatt

A második hét végére Melodi arcbőre olyan gyönyörű volt, mint még szinte soha. Azt tapasztalta, hogy a rózsavíz hiába tisztítja kíméletlenül a pórusokat, gyengéd a bőrrel, aminek hatására az fényesebb, élénkebb lett, kevésbé zsírosodott, és az akné is csaknem teljesen eltűnt két hét alatt.

Azt is bevallotta, hogy voltak olyan napok, amikor kételkedett a rózsavíz hatékonyságában, mert, bár gyönyörűen tonizált, és levitte a szem duzzanatait, egyszerűen nem érezte különlegesen hatékonynak. Aztán észrevette, hogy fokozatosan szépül, tisztul a bőre. A látványos, gyors változást pedig a rózsavíz hatásának tulajdonítja, és nem is fogja lecserélni másra, hiszen közel tökéletes arcbőrre tett szert. 

elotte-utana-rozsaviz

Melodi szerint mindenképp megéri kipróbálni a rózsavizes arcápolást annak, aki hasonlóan problémás bőrrel küzd. Szerencsére nem több tízezer forintos kozmetikumról van szó, hanem egy 100%-ig természetes aromavízről, amit pár ezer forintért bárki megvásárolhat. Létezik rózsavíz-hatóanyagú arcolaj és arclemosó, azonban ezekből is inkább a 100%-ig természetes változatokat részesítsd előnyben, melyek nem tartalmaznak mesterséges összetevőket.

Fotók: Melodi Erdogan

Ezt is szeretjük