Hihetetlen, mennyire működik: rózsavizes pakolás a szemkörnyékre
Gyógyír a fáradtság, sőt, az öregedés jeleire is.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha igazán hatékony szemkörnyékápolásra van szükség, az első és legfontosabb szabály a rendszeresség, a második pedig a megfelelő ápoló termék kiválasztása.

Rutinos nőként már tudod, hogy a szemkörnyék bőre igen érzékeny, így nem mindegy, hogyan bánsz vele. A finom ráncok itt jelennek meg először, és a fáradtság is azonnal megmutatja magát sötét karikák formájában. Van azonban egy nagyon egyszerű, otthon is bevethető praktika, amitől még hatásosabb lesz az ápolás: ez a rózsavizes borogatás.

Nem csodaszer, de majdnem

A rózsavíz telis-tele van jótékony tulajdonságokkal! Hidratál, ránctalanít és tonizál. Tisztítja, kiegyensúlyozza a zsíros bőrt, vízmegkötő hatásának köszönhetően hidratálja a szárazat. Antioxidáns tulajdonságainak hála erősíti a bőrsejteket. Igen hatékony a ráncok elleni küzdelemben is, revitalizálja és regenerálja az öregedő bőrt, sőt, tökéletesen orvosolja a napégett felületet is.

Jöhet a borogatás

Ha hetente egyszer rózsavizes borogatással turbózod fel a szemkörnyékápolód hatékonyságát, az eredmény garantáltan nem marad el. Hatására a szemkörnyéki ráncok kisimulnak, illetve a rózsavíz eltünteti a szem alatti karikákat, nyugtatja és hűsíti a szemed, és a szemkörnyék duzzanataira is jótékony hatással lesz.

Márts vattakorongokat a rózsavízbe, és áztasd meg benne egy kicsit. Válassz kellemes testhelyzetet, és tedd a korongokat a szemedre. A borogatás hat-nyolc percnél ne tartson tovább, mert a bőr hámrétege megdagadhat, és a szemkörnyékápolód értékes hatóanyagai nem jutnak majd be a bőr mélyebb rétegeibe.

A borogatás végén használd a szokásos szemkörnyékápolódat - ezáltal a rózsavíz értékes alkotóelemei is még intenzívebben jutnak a bőrbe -, és élvezd az eredményt!

Extra tipp

Tarts a barátnőiddel egy csajos estét! A borogatás után igyatok egy rózsavizes teát! Tegyetek egy csészényi teába egy teáskanál rózsavizet, és beszélgessetek egy nagyot. A rózsavíz belsőleg fogyasztva energetizál, oldja a belső feszültséget, valamint enyhíti a menstruációs problémákat. További ötletekért kattints ide!

Ezt is szeretjük