Rövid a lábad?
Tegyél hozzá plusz 10 centit!
Nem egy szupermodell lábaival rendelkezel? Nem kell bő nadrágokba bújnod. A jól megválasztott ruhadarabok nyújtják az alakot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szép, karcsú lábak mindig is szexisek voltak. Azonban csak keveseknek adott a természet hosszú, vékony, arányos virgácsokat. Míg a számos testi hibát, illetve aránytalanságot lehet korrigálni, addig a plasztikai sebészek még nem jöttek rá, hogyan is lehetne pár centit hozzátenni a nem túl nyurga lábakhoz. Szerencsére azonban számos trükk áll a rendelkezésünkre, hogy megtoldjuk egy lépéssel a megtoldandót.

Mi is a probléma?

A kurta lábak kétféleképpen lehetnek rövidek. Ha picike vagy, akkor természetes, hogy nem másfél méter hosszúak, van azonban, hogy a normál testmagassághoz társul a rövid láb, ekkor aránytalanságról van szó.

Ha kistermetű vagy, akkor arra kell törekedned, hogy az egész testedet megnyújtsd egy picit. Nem az a cél, hogy 170 centis legyél, hiszen a kicsi, törékeny nők igazán bájosak. Ha szeretnéd megismerni a legjobb öltözködési tippeket pici lányoknak, akkor olvasd el cikkünket!

Ha a felsőtestedhez képest rövidek a lábaid, akkor korrigálásra, kiegyenlítésre van szükség.

Lábhosszabbító trükkök

A legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha beszerzel pár magas sarkú cipőt és csizmát. Legyenek kecsesek, és a sarkuk ne legyen túl vastag. Ezekkel szó szerint meghosszabbíthatod a lábad.

A tűsarkú ráadásul nemcsak optikailag nyújtja meg a lábat, hanem nőiessé teszi az egész megjelenést. Csizmából olyan fazont válassz, mely majdnem a térdedig ér, és tűrd bele a nadrágod.

A most divatos magas derekú szoknyák és nadrágok is hosszabbítják a lábat a másik végén, a csípőnél és a deréknál. Az A-vonalú szoknyák, mivel vékonyabbnak láttatják a lábakat, egyben hosszabbá is varázsolják őket.

A sötét színek nemcsak slankítanak, de hosszabbítják is az alakot. A harisnyád ezért mindig legyen sötétebb a többi ruhádnál. A monokróm öltözködés szintén jótékony hatással van a lábaidra. Ez utóbbi annyit tesz, hogy egy szín árnyalataiból állítod össze az öltözékedet.

Az élére vasalt nadrág a hosszanti csíknak köszönhetően optikailag hosszabbítja a lábadat.

Ha ruhát viselsz, akkor mindenképpen vegyél fel egy övet, mégpedig deréktájra. Így összeolvad a lábad és a csípőd, ami meghosszabbítja az előbbit. A tunikákat magukban vagy nagyon szűk nadrággal viseld, hosszú, magas sarkú csizmával.

Mi az, amit kerülj?

Ha pici vagy, a túl bő, leomló anyagok még jobban összenyomnak. Míg egy laza blúz nagyon is csinos lehet, addig a nadrágok terén inkább légy óvatosabb, és szűkebb fazonokat válassz. A trapézfazon sem éppen ideális.

A térd alá érő szoknyákat sem a rövid lábú hölgyeknek találták ki. A mini és a félhosszú jótékonyan hat a testarányokra, ha azonban kettévágod az alsó lábszárat, akkor még rövidebbnek tűnik majd.

Ha a testarányaidon szeretnél javítani, akkor kerüld a csípőnadrágokat, melyek hosszabbítják a felsőtestet, és a lábadból csípnek le jó néhány centit.

A most oly divatos bokacsizmából olyat válassz, ami szűk, és ami tényleg a bokádig ér. Ha a bokád fölé lóg, netán optikailag elvágja a lábikrádat, akkor olyan lesz, mintha ott érne véget a lábad.

A háremnadrágok és ejtett fenekű darabok sajnos csak a magas és vékony lányokon mutatnak igazán jól, így ezeknek is állj ellen, bármennyire is divatosak.

Ezt is szeretjük