Szégyellték és rejtegették: tökéletlen testekről készített gyönyörű képeket a fotós
Azt mutatták meg a képeken, ami miatt régen állandóan bizonytalankodtak: ma már megszerették a legapróbb hibáikat is.

tokeletlen testek cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az irreálisan hibátlanra retusált képeket látva sokszor valóban nehéz elhinni, hogy igenis, mindenki testén vannak kisebb-nagyobb tökéletlenségek. Ezeket sokan nem tudják elfogadni, és borzasztóan kellemetlenül érzik magukat miattuk. Pedig egyáltalán nem szabadna, hiszen nemcsak természetesek, de gyönyörűek is.

A fotós, Waleed Shah bensőséges képein pontosan ezeket örökíti meg: arra kérte alanyait, hogy testüknek azt a részét mutassák meg neki, ami miatt sokáig szégyenkeztek, és amit igyekeztek rejtegetni mások elől.

Testük tökéletlenségeit mutatják meg az emberek

A férfi a nyáron felszedett néhány kilót, és észrevette, mennyire zavarja ez a változás. Nem sokkal később pedig rákban elvesztette legjobb barátját, és a trauma után elhatározta, szeretne valamit tenni az emberekért: egy olyan projektre vágyott, ami mindenkinek önbizalmat ad, és ami segíthet feldolgozni a fájdalmát. Így jött a „Rock Your Ugly”, azaz nagyjából „Mutasd a csúnyaságaidat” nevű sorozat ötlete, melyben az emberek azokat a testrészeiket fedik fel a nyilvánosság előtt, amelyek miatt az önbizalmuk sokáig a nullával volt egyenlő. A csúnya kifejezés persze itt nem szó szerint értendő: csupán arra utal, hogy a férfiak és a nők érzik annak a tökéletlenségeket, melyek valójában igenis szépek. A következő képek mindenkinek segítenek ezek elfogadásában.

Képek: Waleed Shah: Rock Your Ugly.

Ezt is szeretjük