Fájdalmas emlékek a bőrön, amit sokan rejtegetnek: erőteljes fotók kedvéért vetkőzött le néhány nő
Hosszú évekig küzdöttek a testük és az emlékek elfogadásával, de most végre elég erősnek érzik magukat.

behind the scars cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevesen vannak, akik az életük során egyáltalán nem szereznek maradandóbb sérüléseket. Vannak, akik csak az apróbb balesetek nyomait viselik magukon, míg másoknak sajnos betegségek és műtétek örök emlékei a hegek.

A nők nagy része szégyelli ezeket a nyomokat a testén, és igyekszik úgy öltözni, hogy a lehető legkevésbé legyenek észrevehetőek. Pedig valójában teljesen természetesek és hétköznapiak, ráadásul semmi takargatni való nincs rajtuk.

Történetek a hegek mögött

Sophie Mayenne egy igen különleges fotósorozatot álmodott meg azért, hogy megváltoztassa az emberek hegekhez való hozzáállását. Azt szerette volna megmutatni, hogy egyáltalán nincs oka senkinek ezek miatt szégyellnie a testét, vagy bizonytalannak lennie.

- Fotósként mindig vonzottak a retusálatlan, nyers képek, illetve azok az apróságok, amelyek megkülönböztetnek minket másoktól - ezért érdekelnek annyira a hegek. Remélem, hogy a fotók minél több emberhez eljutnak majd, és pozitív irányba változtatják meg a hozzáállásukat - mondta a fotós a BoredPandának. A felvételeken szereplő nők évekig rejtegették a testüket, és az önbizalmuk is jócskán megcsappant a balesetek, betegségek hagyta nyomok miatt. A profi kérésére viszont igyekeztek levetkőzni a bizonytalanságaikat, és nemcsak retusálatlan testüket, hanem a hegek szomorú, fájdalmas és megrázó történeteit is elmesélték.

Ezt is szeretjük