4 dolog, ami ritkásnak mutatja a hajat - Nem biztos, hogy gondoltál rájuk
Ha úgy érzed, kevés a hajad, akkor ellenőrizd a következőket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A frizura mindenki életében központi szerepet tölt be, és mindenki szeretné, ha az tökéletes lenne. A hajproblémák legtöbbje valószínűleg abból fakad, hogy nincs elegendő hajmennyiség, az ember kevésnek érzi, amivel a természet megáldotta.

Pedig nem biztos, hogy valós a probléma, lehet, hogy a rossz frizura vagy színválasztás áll annak a hátterében, hogy kevésnek tűnik a hajad. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hajbakikat.

Sötétből világost

A szőke hajat sokan hagyják picit lenőni, ami jól is nézhet ki, ugyanakkor nem ajánlott fordított esetben, ha világosabb árnyalatú hajat festet valaki, mondjuk, csokoládébarnára. Ahogy nő a haj, és veszti el a színét, a fejtetőn ritkásabbnak tűnhet, ez különösen akkor szembetűnő, ha egészen szőke az eredeti szín. Úgy tűnhet, mintha a fejbőr sejlene elő a hajszálak alól. Ilyenkor nincs mit tenni, gyakrabban kell festetni, az átmeneti időszakban pedig színezett, illetve színező hatású sampont érdemes használni.

Könnyen zsírosodó haj

Télen még annak is gyakrabban lehet szüksége hajmosásra, aki egyébként a normál típusba tartozik, de a zsíros hajúaknak igazi kálvária lehet ez az időszak. Ha ugyanis a haj összeáll tincsenként, a frizura lelapul, a fejbőr pedig kilátszódhat.

Ilyenkor nincs mit tenni, mosni kell, vagy pedig szoros copfba összekötni, már aki megteheti a hajhosszából. A száraz sampon használatát nem javasoljuk, mert kikefélni macerásabb, mint megszárítani a hajat, és nem is lesz friss az eredmény.

Lelapuló frizura

Nem biztos, hogy a haj azért lapul a fejre, mert kevés van belőle. Lehet, hogy rosszul vágták le, esetleg a saját súlya húzza le, de a hajhagymák is lehetnek gyengék, így a hajnak nincs tartása. Szerencsére ezt nem olyan nehéz orvosolni. A fodrászodtól kérj lépcsőzetes frizurát, és nyírass a felső tincssor alá egy rövidebbet, melyek könnyedén megtartják a felszínen lévőket, így a haj nem esik össze. Az erőtlen hajhagymák már lassabban energetizálhatók, de egy vitaminkúra mindenképpen jót tehet nekik, ahogyan a rendszeres masszázs is.

Élettelen szín

A hajfestésnek megvannak a maga hátulütői, akárki akármit mond, nem tesz jót sem a fejbőrnek, sem a hajszálaknak, dúsítsák bármennyi természetes olajjal. Azonban a seszínű festetlen hajhoz sem kell feltétlenül ragaszkodni, ugyanis egy tompa árnyalat is kevesebbnek mutathatja a hajtömeget a valóságosnál. Természetes úton is befestheted a hajad, a henna például tökéletes alternatíva, és nemcsak színezi, de ápolja és erősíti is a hajat.

Ezt is szeretjük