Így lesz divatos darab a régi, megunt pólóból varrás nélkül - Pár perces ötleteket mutatunk

Négy szuper inspirációt mutatunk a régi póló átalakításához. Így lesz újra sikkes a megunt, kinyúlt felső.

polo vagasa cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világon évente átlagosan 62 millió tonna textilt használunk el, ez a szám pedig egyre csak nő. Az emberek egyre több ruhát vásárolnak, mégis egyre kevesebb ideig hordják a megvett darabokat, így hihetetlen mennyiség kerül belőlük a szemétbe. Ez pedig nemcsak óriási pazarlás, de a környezetet is rendkívüli mértékben szennyezi. Éppen ezért is lenne fontos odafigyelni a tudatosságra.

Érdemes jobb minőségű termékeket vásárolni, melyeket hosszabb ideig viselhetsz, és a trendeket sem kell feltétlenül követni, ha úgy érzed, hogy az aktuális divat ruháit maximum néhányszor hordanád csak. De az is jó ötlet, hogy a régi, kissé kinyúlt vagy megunt darabokat nem kidobod, hanem feldobod egy kicsit házilag. Egy egyszerű pólóból például varrás nélkül is csinos, szexi felsőt készíthetsz.

Így lesz újra divatos a régi póló

Sokszor elég néhány perc ahhoz, hogy új formát kapjon egy póló: pár vágás, és máris sikkesebb fazont varázsolhatsz a régi darabnak. A következő videón nagyon egyszerű, gyors, mégis mutatós ötleteket kaphatsz, ha belevágnál az átalakításba - na, és persze a felsőbe. Nincs szükség hozzájuk tűre, cérnára, és túl nagy kézügyességre sem, így bárki könnyedén megvalósíthatja őket otthon, ráadásul maximum tíz perc alatt. Az angol szöveget pedig nem is feltétlenül kell értened, hiszen elég, ha követed azt, amit a vlogger csinál, de lentebb mi is besegítünk picit.

Az első variációhoz a legjobb, ha egy kinyúlt vagy alapból is nagy, túlméretezett pólót választasz. Hajtsd félbe, vágd le az ujjait, nyújtsd ki egy kicsit, majd kezdd el kivágni a nyakrészét is, de ne teljesen, csak körülbelül mindkét oldalról 5-5 centis részt vágj meg, a közepébe pedig jöhet egy V alak. Ezután, ha szereted a rövidebb darabokat, az aljából is nyisszants le annyit, amennyit ideálisnak találsz, és már meg is vagy.

A második verzióhoz hajtsd félbe a felsőt, egy vonalzóval átlósan rajzold meg a dekoltázsrészt, majd pedig vágd ki úgy, hogy a gallérrészét meghagyod. Ezután jelöld be a V kivágás mellett a pontok helyét, majd lyukaszd ki őket. Ehhez nem muszáj lyukasztót használnod, kisollóval is megoldhatod. Ha kész, fűzz bele egy szalagot, és máris megvan a sikkes, szexi felső.

A cikk az ajánló után folytatódik

A következő változat a vállat szabadon hagyó darab. Ehhez vágd ki szélesen a nyakrészét, esetleg előtte fel is próbálhatod, és megmérheted, hogy lesz számodra a legmegfelelőbb. Ezután távolítsd el az alját, ha crop topot szeretnél, és már meg is vagy a lágy esésű, vállvillantós felsővel.

Az utolsó ötlet talán a legmacerásabb, de ez sem bonyolult, és nem is vesz igénybe órákat. Ehhez vonalzóval jelölj be csíkokat a vállán és a dekoltázsán, majd vágd ki őket úgy, hogy hosszanti „lyukakat” kapj a felsőn. Nagyon szexi, mégis lezser lesz a végeredmény.

Brutális környezeti károkat okoz egy póló elkészítése

Sokan nem gondolnák, de egyetlen fehér pamutpóló elkészítése is rendkívül negatív hatással van a bolygóra. A következő adatok után biztosan te is másképp tekintesz majd a szinte mindenki szekrényében fellelhető alapdarabra.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Ezt is szeretjük