Gyorsan leviszi a puffadást az arcról ez az 5 perces masszázs: reggelente rendkívül hatásos

Rövid idő alatt csökkent a puffadás ezzel a technikával.

arcmasszázs

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az arc puffadása jelentkezhet bárkinél: előhozhatja a fáradtság, stressz, de sokan ébredés után, a reggeli órákban tapasztalják. Amíg emögött nincs valamilyen betegség vagy hormonprobléma, addig egy teljesen ártalmatlan jelenség, amit valószínűleg a legtöbben észre sem vennének, sokakat viszont nagyon zavar.

A megfelelő arcápolási rutin nemcsak a pattanások, pirosság vagy ráncok eltávolításában és az arc feszessé, tisztává varázsolásában segít, hanem a puffadást is csökkenti. A krémek és szérumok mellett érdemes beiktatni egy gyors arcmasszázst is, ami remekül felfrissíti a bőrt, ráadásul fokozza a termékek hatékonyságát is.

Így végezd a gyors reggeli masszázst

A Skóciában élő Olga az arcápolás megszállottja, és imád új módszerekkel és termékekkel kísérletezni, ám csak olyan technikákat és készítményeket ajánl több mint 600 ezres követőtáborának, amiket ő is kipróbált hosszú távon, és hatékonynak bizonyultak számára. Ez alapján készítette el a gyorsan kivitelezhető arcmasszázsról készült videóját is, ami nemcsak a puffadás eltüntetésében segít, hanem szép tónust is ad az arcnak. 

A masszázshoz szükség lesz valamilyen szérumra, Olga szőlőmagolajat használt, ami minden bőrtípusra jó, hiszen remekül táplálja a bőrt, feszesít, és a pórusokat is összehúzza, így pattanásos arcra kifejezetten ajánlott. Amire még nagyon fontos figyelni, hogy csak megtisztított arccal kezdjünk neki a gyors masszázsnak, ez történhet micellás vízzel vagy tonikkal is, valamint a tiszta, megmosott kezekre is ügyelni kell, hiszen nem túl szerencsés, ha valamilyen szennyeződést belemasszírozunk az arcbőrbe.

5 perces reggeli arcmasszázs lépésről lépésre

  • Első lépés: Az ujjaiddal gyengéden ütögesd meg a bőrt mindenhol, ezzel serkentve a vérkeringést.
  • Második lépés: Vigyél fel a bőrtípusodhoz illő szérumot vagy olajat a tenyeredre, majd oszlasd el az arcodon. Nem kell belőle nagy mennyiség, de jusson mindenhova.
  • Harmadik lépés: Ezután a homlokod közepétől indulva, lefelé haladva, a szemöldököd vonalában kezdd el masszírozni az arc felső részét. Ezt a mozdulatot ismételd meg tizenkétszer.
  • Negyedik lépés: A két hüvelykujjad segítségével masszírozd át a szemhéjadat, úgy, hogy a szemzugtól indulva, a szemöldök alatt végighúzod, miközben enyhén nyomod a bőrödre. Ezt hatszor ismételd meg egymás után.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

  • Ötödik lépés: A három középső ujjadat tedd az orrod szélére, majd innen indítsd el őket a füled felé úgy, hogy a szemek alatti részt és az arc almácskáit masszírozd. Arra figyelj, hogy felfelé íveljen a mozdulat. Az orrnál érdemes néhány plusz masszírozást is végezni. Ezt hétszer ismételd.
  • Hatodik lépés: Néhány másodpercig enyhén csipkedd meg az orr és a száj között található mosolyráncokat, majd erről a területről ismét végezz felfelé ívelő masszázsokat a középső ujjakkal hétszer ismételve.
  • Hetedik lépés: A tenyér alsó részével fogd közre az álladat, majd az állkapocs vonalában ismét a füled felé haladj a masszírozással. Szintén hét ismétlés szükséges ebből.
  • Nyolcadik lépés: A halántékodtól indítsd a mozdulatot, és az arc külső széleit masszírozd át vele, a nyakat is beleérve. Hatszor ismételd. Ezután térj vissza ismét az álladhoz, és ott végezd el az előző lépést, de a tenyered helyett most az ujjaidat használd.
  • Kilencedik lépés: Tedd keresztbe a kezeidet a kulcscsontodnál, majd lefelé ívelő mozdulatokkal masszírozd át ezt a területet is, hat ismétléssel. Ezt követően kicsit nyomkodd át a hónaljadat is, hiszen az ott található nyirokcsomóknak jót tesz majd.

A masszázs után vigyél fel hidratálókrémet az arcodra, érdemes ebből olyat választani, ami természetes anyagokból készül és parfümmentes. Ezután jöhet a fényvédő, ami télen is nagyon fontos.

A legjobb arcápoló termékek körképe 5000 forint alatt

Pár ezer forintból is össze lehet állítani a tökéletes arcápolási rutint.

A legjobb arcápoló termékek körképe 5000 forint alatt: drogériában is beszerezheted őket

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük