5 durva ráncosító

Mit tehetsz ellenük?

Nem is gondolnád, mi miatt kezd erősen ráncosodni a bőr. Adunk néhány tippet is, hogyan tehetsz ellene.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Ki ne szeretne minél tovább ránctalan arcbőrt? A fiatalosság megőrzésére azonban még nem találták ki a csodaelixírt, noha számtalan, az öregedés jeleinek megfékezésére megalkotott termék sorakozik a drogériák polcán.

Annak ellenére azonban, hogy a ránctalanítás, illetve a ráncosodás megelőzése már központi téma, mégsem mindenki tudja, hogy mi is áll valójában a probléma mögött kiváltó okként.

Pedig ha az ember tudja, mire figyeljen, vagy mivel szemben kell felvennie a versenyt, sokkal sikeresebb lehet a küzdelme.

Az alábbiakban épp ezért öt pontban részletezzük, mi idézi elő a ráncosodást, és adunk néhány tippet is, hogyan előzheted meg a ráncosodást.

A keringés lassulása

A kor előrehaladtával a vérkeringés lassul, és ez a bőrt, így az arcbőrt is érintő változás. Veszít fényéből, fakó, szürkés lesz.

Olyan arcápolót érdemes beszerezned, aminek értágító hatása van, ezzel serkentve az arcbőröd vérkeringését. Ilyenek például a ginzeng-, illetve mentatartalmú készítmények. Arclemosóban, illetve más arcápolókban is kapni ilyeneket. Továbbá, ami nagyon fontos, hogy felejtsd el a dohányzást.

Izmok elernyedése

A gravitáció húzóereje az idő múlásával az arc 53 izmát sem kíméli. Azok az izmok, amiket az ember ritkábban használ, megereszkedhetnek.

Tegyél azért, hogy arcizmaid feszesek maradjanak! Ehhez azonban profi kozmetikus segítségét kérd, aki műszerekkel megmozgathatja arcizmaidat. Semmiképp ne kezdd tornáztatni, nyomogatni, masszírozgatni az arcod, mert attól bőröd megnyúlhat, veszíthet rugalmasságából.

7 egyszerű dolog, amivel öregíted magad

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mimika

A mimikai ráncok attól alakulnak ki, hogy egy adott mozdulatot az arc gyakran ismétel. Ilyen például a nevetés, az ásítás, vagy a homlok ráncolása. Ezektől az arc adott területén vonalkák, mimikai ráncok jelennek meg.

Persze, ez ellen nem lehet sok mindent tenni, mivel az arc az érzelmek közvetítője, így nem mondhatja senki, hogy soha többé nem nevet, hogy ne legyen ráncos. A szükségtelen mimika ugyanakkor kiiktatható. Biztos neked is vannak berögzült kis dolgaid, például, ha elgondolkodsz, csücsörítesz. Az ilyenekről szokj le, így késleltetheted a mimikai ráncok megjelenését.

Légszennyezettség, UV-sugárzás

A rengeteg autó és a füstölgő gyárkémények erősen szennyezik a levegőt, amit belélegezve az emberi szervezetben szabadgyökök keletkeznek, ami pedig köztudottan az öregedés jelei megjelenésének egyik kiváltó oka. Ugyanígy az erős UV-sugárzás sem haszon a bőrnek, viszont ahogy a szennyezett levegő sem, úgy a fény sem elkerülhető. Használj minden nap UV-szűrős nappali krémet. Ezzel kivédheted a fény jelentette veszélyt. Ezen felül kerüld a passzív dohányzást és használj antioxidánsokat tartalmazó arcápolókat!

A pasik kedvenc frizurái

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életstílus

Sok múlik azon, hogyan éled a mindennapjaid. Szakértők szerint a ráncosodás csak 25%-ban van az öregedés miatt, 75%-ban azon múlik, hogy él valaki. Ezt már egypetéjű ikreken is tesztelték, akik bár genetikailag és külsőleg is hasonlók voltak, évek után egész máshogy néztek ki eltérő életvitelük mellett.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Próbálj minél egészségesebben élni! Egyél egészséges, tápanyagban gazdag, de adalékanyagokban szegény ételeket, magas antioxidáns-tartalmú ételeket, ne dohányozz, aludj napi hét-nyolc órát, élj minél stresszmentesebben, és használd a fentiekben javasolt típusú arcápolókat.

Ezt is szeretjük