Mutasd a ráncaid!
Megmondjuk, milyen vagy
A ráncok nemcsak életmódodról árulkodnak, de jellemedről is sokat elmondanak. Ismerd meg jobban magad, vagy olvass mások ráncaiból!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ráncok az élet velejárói, és az évekkel együtt szaporodnak, mélyülnek. Bár a nők nagy része mindent elkövet, hogy kitolja azt az időszakot, amikor még csak finom vonalak tarkítják az arcot, el kell fogadni, hogy a ráncok és barázdák lassan, de biztosan megjelennek az arcon.

A ráncokért az öregedés mellett a mimika is felelős. Hiszen az izmok összehúzásával, a bőr gyűrésével fejezzük ki az örömet, haragot és bánatot.

Az alapvető érzelmek kifejezéséhez mindenki ugyanolyan arckifejezéseket használ, ezért a bőr ráncolódásaiból sok minden megállapítható az illetőről. Nézzük, hogy mit árulnak el a ráncaid, illetve neked miről mesélnek másokéi. Ha jobban megismered őket, akkor akár tehetsz is ellenük.

A száj körüli ráncok

A száj környékén a bőr rugalmas, ha tehát itt vannak mély ráncok, az erős behatásra utal. Az orrcimpák mellől induló barázdák erős belső feszültségről, levezetetlen, kidolgozatlan lelki problémákra utalnak. Az egész arc megfeszül, és az izmok folyamatosan dolgoznak.

A száj mellől lefutó ráncok is hasonló problémákra utalnak. A közvetlenül az ajkak mellett található nagyon apró ráncok túlzott szigorúságra utalnak. Az ilyen ember mindig összeszorítja az ajkait. A szigorúság nemcsak másokra vonatkozik, hanem magára is, aszketikus személyiség is lehet.
Ha a száj mellett a bőr hamar megereszkedik, akkor az utalhat pesszimista életfelfogásra is. A száj lefelé görbül, és viszi magával a környező bőrt is.

Mit tegyél ellene?

Lazíts! Ha észreveszed, hogy megint összeszorítod a szád, tátsd ki, ezzel ellazítva az izmokat. Ha mélyen gyökerező problémára gyanakszol, akkor járj utána. Keress fel kineziológus szakembert.

A homlok ráncai

A homlokon található vízszintes vonalak kíváncsi, érdeklődő természetről árulkodnak. Az ilyen ember szemöldöke folyton a homlokára szalad, és szinte kérdőjellé változik. Emiatt a bőr állandóan gyűrődik, így itt képződnek a legmélyebb ráncok az arcon általában.
A függőleges ráncok arról tudósítanak, hogy tulajdonosuk gyakran és erősen koncentrál, akár a monitorra, akár egy könyvre, tehát lelkiismeretes emberről van szó.

Mit tegyél ellene?

A csodálkozást, erős mimikát nehéz megakadályozni. Esténként az arcod krémezésekor alkalmazz lazító masszázst. Ha azt veszed észre, hogy olvasás vagy számítógépezés közben összehúzod a bőröd, lazítsd el. Egy idő után automatikusan lazítod majd el.

A szemek körüli ráncok

Bár a homlokhoz is sorolhattuk volna, a két szemöldök között húzódó ránc mégis ide tartozik. Ugyanis a szemekkel fejezzük ki a haragot, nem véletlenül mondják, hogy valakinek villámlik a szeme. Ez a szemvillanás pedig az összehúzott szemeket jelenti.

A szemek alatti szarkalábak két részre oszthatók. Az egyik az életöröm eredménye, és nevetőráncoknak is nevezik őket. A másik a már fent említett haragos tekintetre utal. Tulajdonosa tehát lehet rosszindulatú is.
A szarkalábakat nemcsak a jellem, de a látás is formálja, és a rossz szemek is okozhatják, mivel a fókuszáláshoz az ember hunyorog, és a bőrön ez is meglátszik.

Mit tegyél ellene?

Ha mérgelődsz, és gyakran vagy rosszkedvű, azzal nemcsak a környezetednek, de magadnak is ártasz. A hirtelen harag és a negatív érzések pszichoszomatikus betegségekhez vezethetnek. Alkalmazz különböző stresszoldó technikákat, hogy könnyebben vedd az akadályokat.
Használhatsz izomlazító hatású krémeket, így a mimikai ráncok csökkenek. Ilyen például a Vichy Miyokane termékcsaládja.

 

Kérdések merültek fel benned az olvasottakkal kapcsolatban? Keresd szakértőnket, M. Kisferenc Boglárka kineziológus szakembert.

OLVASD EL EZT IS!

arcradir lead
  • arcápolás
  • pakolás

Egy éjszaka, mínusz 5 év

Ezt is szeretjük