Ősszel ezt mindenképpen tedd meg ráncok ellen
Használd ki az átmeneti évszak hónapjait a megelőzésre!

rancok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs könnyű dolga a bőrödnek: télen a hideg, szeles időnek, nyáron pedig a napfénynek van kitéve. Mindkét évszakban fokozott odafigyelésre van szükség, hiszen míg előbbi erős és akár fájdalmas, sebet kiszáradást okozhat, utóbbi a leégésen és a káros sugarak behatolásán kívül még a látható öregedés folyamatát is jelentősen felgyorsíthatja.

Érdemes kihasználni az olyan átmeneti időszakokat, mint a tavasz és az ősz, hogy minimalizáld az előző évszak által okozott károkat, és felkészítsd bőrödet a következő megpróbáltatásra. Most még nem vagy elkésve: az alábbi dolgokkal sokat tehetsz azért, hogy csak élményekkel, és ne új ráncokkal gazdagodj majd az ősz és a tél folyamán!

A tisztaság fél egészség

Mindennek az alapja a rendszeres tisztítás, arclemosás. A felgyülemlett felesleges faggyúréteget és a beletapadt piszkot muszáj eltávolítani, hiszen ezek alatt nem tud rendesen lélegezni a bőr, melynek következtében fakóvá válik, és veszít ellenálló képességéből. Ráadásul a megfelelő tisztítás hiánya mitesszerek, pattanások kialakulásához is vezet, amit szintén jobb megelőzni. A legjobb, ha a bőrtípusodnak megfelelő arclemosó tonikot használsz a művelethez.

Házi hámlasztás és táplálás

A második fontos lépés a bőrradírozás, amivel megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől és a kisebb, még nem túl mélyen lévő mitesszerektől. Ennek köszönhetően egyenletesebb bőrképet kapsz, a dörzsölő mozdulatoktól pedig megindul a vérkeringés, ami segít rugalmasan és fiatalon tartani a bőrt. Radírozás után mindenképpen használj tápláló krémet vagy szérumot, ami a nyitott pórusokba behatolva összehúzza azokat, és a mélyebb rétegekbe jutva is kifejti hatását. Időnként nem árt mélytisztító és tápláló maszkot is használnod.

Ha professzionális arcápolásra vágysz, válaszd a Hungarian Spring termékeket a tavaszi öregedésgátláshoz! A kollekció a több ezer éves, sejtregeneráló hatású és bőrfiatalító ásványokban gazdag magyar termálvíz fiatalító erejének felhasználásával veszi fel a harcot a ráncok ellen.

Teljes körű védelem

A dehidratált bőr nagyon hamar ráncossá válik, ezért fontos, hogy elég folyadékot igyál, valamint rendszeresen kezeld a bőröd valamilyen minőségi hidratáló krémmel vagy olajjal. Emellett ősszel is minden alkalommal használj fényvédőt, ha kimész a szabadba, hiszen a káros sugarak nemcsak a kánikula idején fejtik ki negatív hatásukat, hanem felhős és esős időben is veszélyesek a bőrre.

Ezt is szeretjük