5 őszi szépségtipp
Ragyogj!
Nem kell, hogy az ősz egyet jelentsen a szürkeséggel és a rosszkedvvel. Apró szépségtrükkökkel továbbra is megtarthatod ragyogó nyári formádat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősz a maga enyhe melankóliájával a legszínesebb évszak. Hogy is mondhatnánk, hogy szürke, ha a mélykék, tiszta égre és a sárga levelekre nézünk.
Neked sem kell levetkőzni a nyári jókedvet, és a bőrödet is ragyogó formában tarthatod.

1. tipp - Exfoliálás

Az arcod akkor lesz igazán szép, ha felszínre engeded a friss, fiatal bőrt. A bőr amúgyis megvastagszik nyáron, amitől fakó, szürkés lesz, és még a ráncocskák is jobban látszanak.

Az ősz amúgy is a hámlasztás időszaka. A hámlasztástól ugyanis fényérzékeny lesz a bőr, ezért tanácsos ősszel végezni, amikor nem olyan erős a napfény, viszont még nincs annyira hideg.
Még kozmetikushoz sem kell menned, mert már otthoni használatra is vásárolhatsz hámlasztó-programot.

Azonban arra vigyázz, hogy nagyon pontosan tartsd be a használati utasításokat, hiszen nem egy szimpla arckrémről van szó.
A bőröd a hámlasztásnak köszönhetően fényes és egészséges lesz.

2. tipp - Őrizd meg a barnaságot

Nyáron bizonyára szépen lebarnultál, és most fájón intesz búcsút a bronztestnek. Ne tedd. Hiszen egyszerűen és egészségesen is barna maradhatsz. Használj önbarnítós testápolót!

Így a bőröd nem lesz természetellenesen sötét, mégis egészséges színed lesz.
Mielőtt használod, alaposan radírozd át az egész testedet. Különösen azokra a testrészekre figyelj, ahol vastagabb a bőr, például a könyök vagy a térd. Itt ugyanis sötétebb lehet az eredmény.

Ha megszabadultál az elhalt hámsejtektől, akkor jöhet a testápoló. Alaposan, de egyenletesen vidd fel, ne hagyj ki egy apró helyet sem. A könyöködet és a térdedet töröld át egy zsebkendővel, hogy ne legyen sötét. Ismételd meg minden nap a testápolózást. A szoláriumot inkább felejtsd el! Hosszútávon tönkreteszi a bőrt.

3. tipp - Illatok és fények

Ne altasd el az érzékeidet ősszel. Vedd körül magad finom illatokkal. A legegyszerűbb, ha beszerzel egy aromalámpát, és kihasználod az illóolajok csodálatos hatását. Ha te magad nyugodt vagy, akkor a bőröd sem lesz stresszes.

A leghatásosabb aromaterápiás olajkeverékek receptjei, amiket illatlámpába is tehetsz, de használhatod őket testolajként is »

A fény pozitív, melengető hatását a szobában is kihasználhatod. Már az aromalámpában is vidáman fog lobogni a kis teamécses, és ha a lakásban még meggyújtasz pár gyertyát, és rájuk nézel, garantáltan jókedved lesz. Ezt nem csak akkor érdemes bevetni, amikor nincs semmi dolgod, és a kanapén heverészhetsz, hanem akár házimunka közben is.
A fürdőszobába is csempéssz be egyet-kettőt, és világíts velük, ha elmerülsz a habokban.

4. tipp - Színkavalkád

Ne ess abba a hibába, hogy átváltasz a szürke, barna, fekete ruhákra. Persze nem kell bohócnak öltözni és az össszes sötét színt száműzni, de legyen rajtad mindig egy-egy színes ruhadarab. Viselj nyugodtan napsárgát, égszínkéket, fűzöldet, narancssárgát.

A színek szépítő hatását a kozmetika is használja. Hatásukról itt olvashatsz »

5. tipp - Ragyogó smink

Az őszi-téli szezonban nyugodtan sminkelhetsz egy picit erősebben. Vond finom fénybe az arcodat. Számtalan termék áll már a rendelkezésünkre, ha szeretnénk csillogni.

  • Válassz olyan alapozót, amiben fényvisszaverő részecskék vannak. Így az arcod opálosan fényleni fog. Ahhoz, hogy jól mutasson, fontos, hogy a bőröd hidratált legyen.
  • Ősszel a legfontosabb sminkkellék a pirosító. Az orcákra használhatsz krémes vagy zselés pirosítót is, amivel természetes hatást érhetsz el.
  • A szemöldököd alá, a szemöldökcsontra tegyél gyögyházas szemhéjpúdert. Épp csak egy leheletnyit.
  • Használj bronzpúdert, vagy ha világos a bőröd, akkor fényes, gyöngyházas krémet, amit a dekoltázsodra és az arccsontodra viszel fel. Óvatosan bánj vele, ne vigyél fel túl sokat!
Ezt is szeretjük