Profi, szemnagyító sminkek lépésről lépésre

Natúr, élénk vagy feltűnő?

A tavaszi sminktrend a szemeket hangsúlyozza. Nézd meg, milyen profi technikák ígérnek elbűvölő tekintetet!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szemnagyító smink alapja egy derűs szín, mely úgy uralkodik, hogy közben harmonizál az íriszed és a bőröd árnyalatával. A tavaszi sminktrend a merész, élénk színektől sem riad vissza, és ismét divatba hozza a nyolcvanas években kedvelt szivárványtechnikát.

Ám a natúr vonal is megmarad, felturbózva a húszas évekre jellemző, tussal megrajzolt kontúrvonalakkal.

Az árnyalat kiválasztásánál azonban mindig tartsd észben, hogy a világos színek kiemelik és tágra nyitják, míg a sötét tónusok mélyítik és beszűkítik a tekintetet.

A szemnagyító smink alapja

Már az alapozás előtt sokat tehetsz azért, hogy ragyogjon a pillantásod. A szemkörnyéki duzzanatokat hideg kiskanállal is lehúzhatod, de tehetsz rá hűvös uborkaszeleteket, esetleg leforrázott, majd lehűtött zöldtea-filtert. Szintén fontos, hogy a bőröd mindig tiszta és jól hidratált legyen sminkelés előtt.

Az előkészületek után korrektorozással kezdd a műveletet. A szemek köré használj a bőrödnél halványabb tónust, de ne ess túlzásba a világosítással. A korrektort ecsettel vidd fel, finom rétegben, hogy ne üljön meg az apró ráncocskákban.

Ha túlságosan elüt az arcszínedtől, kicsit dolgozd össze az alapozóddal. Majd porpúderrel rögzítsd, lágy, nyomkodó mozdulatokkal, hogy ne csomósodjon össze a szemárokban.

Natúr smink tuskontúrral

A kontúrvonalas smink nappali változatában a halvány, selyemfényű árnyalatok, a dús, hosszú pillák, valamint a tussal húzott kiemelő vonalak dominálnak. Egyszerű, hiszen a szemhéjra csupán egy, legfeljebb két szín kerül, ha mélyíteni szeretnéd a tekinteted.

Ebben az esetben a világosabbat vidd fel először, mely lehet egy vizes hatású tearózsa vagy barackos bézs árnyalat. Krémes szemfestéket is választhatsz alapnak, de vigyázz, mert a pislogás a mozgó rész redőibe gyűjtheti a felesleget. Ezt elkerülheted, ha ecsettel rányomkodsz egy kis színtelen porpúdert.

Az árnyékoláshoz egy fokkal sötétebb tónust használj. Ügyelj arra, hogy a mélyítő satír felfelé haladjon a külső szemzugodtól, különben szomorú hatást kelt. Ennek titka a dőlésszög követése, melyet az alsó pillák vonala határoz meg a külső szemzugtól meghosszabbítva, így tudni fogod, hogy ott kell ívelnie az árnyékolásnak.

A halvány szemfestékből a belső szemzug köré is tehetsz egy leheletnyit, majd a mozgó részen mosd össze a világos és sötét színt, puha ecsettel vagy vattás pálcikával. Ezután rajzold meg tussal a kontúrvonalat a felső pilláid tövében úgy, hogy az is felfelé kanyarodjon, de ne túl hosszan. Végül pedig szempillaspirállal fejezd be a műveletet.

Élénk, nyújtott körsatír

Itt a világos árnyalatra egy vibráló tónus kerül, mely kiemeli a tekinteted. Sötétbarna szeműeknek a kivizöld is jól áll, kék és zöld íriszhez pedig a türkiz, a sárga, illetve a narancsos és lilás színek ajánlottak.

Mindig natúr árnyalatot használj a derítéshez, melynek a belső szemzugtól a szemöldök alatt kell végigfutnia, majd az élénk szín kerüljön a mozgó részre, és a szemöldökcsontnál mosd egybe a két árnyalatot.

A külső szemzugban a dőlésszögre ügyelve kicsit nyújtsd meg a teltebb tónust úgy, hogy a körsatírt kifelé és felfelé haladva dolgozd el. Az élénk színnel az alsó pilláid tövét is satírozd át, finoman elmaszatolva. Tuskontúrral és dús, ívelt szempillákkal fokozhatod az igéző hatást. Szemeid tündöklését csillogó sminkkel is életre keltheted. Ugyanezt a technikát kövesd, csak a mozgó részt bronzos vagy aranyló barackszínnel emeld ki.

Szivárványos smink

A metódus változatlan, csak itt több, egymástól eltérő árnyalattal kell dolgoznod. Ha világos a bőröd és kék a szemed, érzéki hatást kelthetsz egy pasztellkék derítőszínnel, amire élénk kéket vigyél fel, türkizzel mélyítve. Az alsó pillák tövét pedig selyemfényű lilával satírozd át.

Borostyánszínű, egzotikus szemekhez használj vizes fényű, indiai színeket, lágyabb és teltebb tónusokkal teremtve kontrasztot. A szemzug köré kerülhet selymes arany, a mozgó részre bársonyos lila, az alsó pillák tövébe pedig csillámló égszínkék. Amennyiben kerekíteni szeretnéd a szemvonalad, ne kontúrozz fekete ceruzával, de titokzatosabb lehet a pillantásod, ha belül sötét vonalakkal keretezed a tekinteted.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük