Tökéletes házi manikűr 3 lépésben

A tökéletes megjelenés egyik alapja az ápolt kéz. Ha nincs időd manikűröshöz menni, akkor ápold otthon, profi módszerekkel.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A kezek ápolása legyen a mindennapi szépségápolás fontos része, hiszen kinézetük befolyásolja a rólad kialakult képet. Két-három hetenként szakíts időt a manikűrözésre, és akár naponta végezd el a szükséges javításokat. A manikűrszalonba menni, majd órákat vesztegetni néha túl kimerítő. Gyakran jobb, egyszerűbb megoldást kínál a házi manikűrözés.

Manikűrözés lépésről lépésre

Előkészületek

Ha lakk vagy erősítő van a körmödön, akkor áztass vattapamacsot körömlakklemosóba, és távolítsd el a régi lakkot úgy, hogy minden ujjnál a köröm tövétől a szabad végéig haladsz.

A lemosós vatta lehetőleg ne érjen a körömszegély bőréhez. Kerüld az acetontartalmú - vagy hasonló vegyi anyagot tartalmazó - készítményeket. Az aceton és társai erősen szárítják a körmöt. Meleg vízzel öblítsd le a körömlakklemosó maradványait, majd szárítsd meg alaposan a kezedet.

Igazítsd formára a körmöket: reszeld a körömvéget az egyik oldaltól a középvonalig, majd a másik oldaltól ugyanígy. A reszelőt mindig 45 fokos szögben tartsd, úgy, hogy inkább a körömvég alját reszeled. A legerősebb, legtermészetesebb és legkönnyebben kezelhető körömforma az ovális!

Ne reszeld a körmöket, míg nedvesek, mert könnyen megsérülhetnek.
Ne húzogasd előre és hátra a reszelőt: a köröm rétegeire hasadhat.
Csak egy irányba reszeld hosszú, egyenletes mozdulatokkal. Használd a reszelő sima oldalát, és soha ne reszeld a sarkokban.

Kézápolás

Áztasd az ujjaidat kézmeleg vízbe. Puha sörtéjű kefével dörzsöld át a körmeidet, majd puha törülközővel töröld szárazra a kezedet.
Vigyél fel kutikula-, vagyis körömágybőr-puhító krémet vagy olajat.

Alaposan masszírozd a körmök tövébe. Néhány perc hatóidő után óvatosan told hátra a kutikulákat manikűrrudacskával vagy vattapálcikával. Törlőkendővel töröld le, majd öblítsd le meleg vízzel a maradék puhítót.


Ollóval távolíts el minden fölösleges, elhalt bőrt a köröm környékéről. Legyél nagyon óvatos, és ne vágj élő szövetbe, mert egyrészt fájdalmas, másrészt fertőzésekhez vezethet. Kutikulaolajjal vagy hidratálóval ápold a körömágybőrt.
Masszírozd át a kezedet kézápoló krémmel. Ha este végzed a kézápoló rítust, akkor nyugodtan kend be még egyszer, és húzz rá cérnakesztyűt éjszakára.

A tökéletes lakkozás

Távolíts el minden krémet, olaj- vagy zsírmaradványt a körmökről, majd formázd, ha szükséges. A reszelés után egyébként érdemes várni egy pár órát, így letisztázódik a köröm, az esetleges kiálló részek lekopnak.

Elsőként kenj fel színtelen alapozólakkot. Ez egyrészt erősíti a körmöket, másrészt egységes felületet képez, így a lakk szebb lesz. A jól fedő, sötét lakkok esetében elegendő egy réteg, de a világosabbaknál elképzelhető, hogy két réteg szükséges a tökéletes színhez. A rétegek felvitele között mindig várj egy keveset.

A körömlakkot két vékony rétegben kend fel, három ecsetvonással rétegenként. Az elsőt a köröm középvonalára, a másik kettőt ennek bal
és jobb oldalára. Az első színezőlakkréteg három perc alatt készre szárad. Ha szép az eredmény, akkor jöhet rá a fedőréteg, ami színtelen, de ezt el is hagyhatod. Este soha ne lakozz, mert az ágynemű összenyomja az eredményt.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

PromócióLakkozás helyett kipróbálhatod a körömpolírozást is, mely ragyogóvá és simává varázsolja körmeidet. Egy irányba, lefelé irányuló mozdulatokkal polírozd a körmeidet a legfinomabb fényesítő felületű reszelővel.
Cikkünk a Manikűr és pedikűr című könyv alapján készült.

A Manikűr és pedikűr hasznos tudnivalók tára, mely betekintést enged a kéz, a láb és a köröm leggyakrabban előforduló problémáiba, és ezekre megoldást is kínál. Közérthetően, lépésről lépésre mutatja be, hogyan varázsolhatod kezedet és lábadat vonzóan ápolttá, és hogyan díszítheted alkalomhoz illően. Fedezd fel, miként őrizheted meg tested két leginkább igénybevett részének egészségét és szépségét!

Kiadja a Hajja és Fiai.
Ára 3200 forint.
A könyvet itt megrendelheted.
Ezt is szeretjük