Hány szál haj van reggel a párnádon? Ha ennél több, akkor valóban kezdhetsz aggódni
Mikortól kell hajhullástól tartani? Most megtudhatod!

Tapasztaltad már az aggasztó jelenséget, hogy több hajszál is a párnádon maradt, amikor felkeltél reggel, vagy a hajkefédben ragadt kelleténél több szál? Valóban meg kell ettől ijedned, vagy mégsem? Cikkünkben ezt a problémát járjuk kicsit körül.

Az átlagos hajszálmennyiség egyénenként 100 ezer és 150 ezer között mozog, ami ráadásul folyamatosan cserélődik. Gyakorlatilag úgy, mint az örökzöld növények lombkoronája. A normális cserélődés mértéke azonban nehezen állapítható meg, különösen a hosszú hajú hölgyek esetében, akiknél már két-három hajszál is soknak tűnik, hiszen a fésűre tekeredve azonnal gombolyagot alkot.

Mennyi az annyi?

A napi átlag hajhullás mértékét a szakemberek 50-80 szálban állapították meg, ami soknak hangzik, a teljes hajmennyiséget tekintve azonban mégsem rémisztő mennyiség. Pláne, ha biztos lehetsz benne, hogy a természetes hajcserélődés jelenségét tapasztalod. Vagyis ha reggelente a párnádon 5 szál jelenik meg, majd később a fésűdben 10 szál marad, akkor még mindig van minimum 35 szál, ami a pulcsidon, kabátodon megülhet anélkül, hogy aggódnod kelljen.

Ha ennél több, akkor a hajnövesztő és hajerősítő vitaminok, kúrák mellett javasolt utánanézni, hogy mi állhat a hajhullás hátterében. A nőket ez a probléma kevésbé érinti, mint a férfiakat, de ez nem jelenti azt, hogy ne létezne nők esetében is. A tartós hajhullással küzdők 40%-a nő.

Gondoskodj hajadról professzionális segítséggel!

A HairClinic komplex szépségvitamin készítménye tökéletes arányban tartalmazza az egészséges, fényes haj számára nélkülözhetetlen vitaminokat, biotint és aranyköles-kivonatot. Csökkentsd a hajhullás mértékét a természetes összetevők erejével!

A hátterében pedig hormonális változások, fokozott és hosszan tartó stressz, pajzsmirigy-rendellenesség, valamilyen hiánybetegség vagy gyulladás állhat, amelynek pontos meghatározásához mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, hogy a megfelelő kezelést mihamarabb el lehessen kezdeni.

Évszakok vezérelte cserélődés

Azzal azonban tisztában kell lenni, hogy tavasszal és ősszel fokozódhat a hajcserélődés folyamata, de ha a szokásosnál is erősebben vagy hosszabb ideig tapasztalod a jelenséget, már csak saját magad lelkiállapotának megnyugtatása érdekében is hasznos komplex szépségvitamin étrend-kiegészítőt szedni, és fokozottan odafigyelni a haj ápolására, erősítésére.

Ezt is szeretjük