A szezon sminktrendjei
Színes és csillogó
Ismerkedj meg az idei őszi-téli sminkdivattal! Színes és csillogó ajkak, minimál és élénk szemfestés a kifutókon és az arcokon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sminkelj!

Minden nőnek érdemes megtanulnia sminkelni. Pár perc reggel, és szebben indulsz el. Természetesen az sem mindegy, hogy mit kensz magadra, és az sem, hogy hogyan. A jó sminkhez elsősorban jó alapanyag szükséges, vagyis jó minőségű festékek és ecsetek.

Hogyan sminkelsz idén télen?

Az idei trend három fő csapáson halad: a hangsúlyos ajkakon, a natúr, szinte semmi sminken és az élénk szemfestésen. Szerencsére mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt, és hangsúlyozhatja arcán a legszebb részt.

Vissza a középkorba

Az idei őszi-téli ruhakollekciókban már megjelent a középkor kicsit komor, szürkés, kapucnis vonala. Ennek megfelelően a smink is idomult hozzá. Hogy milyen a középkori arcfestés?

A legjobb szó rá a minimális. Illetve minimális hatást keltő. Fehér arcbőr, hangsúlytalan száj, elkendőzött szemöldök, és szinte láthatatlan pirosító.
Ez az arcfestés nagyon keveseknek áll jól. Nagyon ártatlan, kislányos hatást kelt. Vigyázni kell, hogy ne legyen maszkszerű. Makulátlan arcbőr szükségeltetik hozzá.

Hogyan csináld?

Először is radírozd le az arcod, hogy a bőröd egyenletes legyen, majd hidratáld! Az alapozó világos, de nem világosabb a bőrödnél. Ezzel ugyanis nem fehér bőrt, hanem holdvilágképet érnél el. Óvatosan javítsd ki a bőrhibákat korrektorral. Nagyon vékony rétegben vidd fel az alapozót. Vizes sminkszivaccsal érheted el a legjobb hatást. A szemhéjadra kerüljön testszínű púder. Ezzel a púderrel óvatosan átsimíthatod a szemöldöködet is. A szempilláidat se fesd erősen, épp csak egy picit. A pirosító is csak leheletnyi legyen.

Színes ajkak

A száj idén a '30-as évekről mesél, persze modern formában. Nagyon enyhe szemfestés fukszia, rubin és narancs ajkakkal. A rúzs nem matt, hanem vizes hatású. Idén nem baj, ha feltűnő a szád, nyugodtan tobzódj a színekben. Akár fehér bőrödhöz is választhatsz narancssárgát.

 

Hogyan csináld?

A hangsúlyos száj nem tűr hangsúlyos szemeket, ezért a korrektoron, némi szemceruzán és a szempillaspirálon kívül ne használj mást.
Először is készítsd elő a terepet. Hogy ne legyen cserepes az ajkad, puha fogkefével dörzsöld át. Utána tegyél rá hidratálókrémet. Várd meg, amíg beszívódik. Alapozd le a szád. Vigyázz, hogy a redőcskékben ne gyűljön össze az alapozó. Ez a festés nem kíván kontúrozást. Rúzsecsettel vidd fel a rúzst, szépen megrajzolva a száj ívét. Ezután következzen átlátszó, vizes hatású szájfény.

Élénk szemek

Idén a szép, tiszta és élénk színek hódítanak. Ez a szemfestésen is megjelenik. A színek közül a kék és a zöld az, ami nagyobb hangsúlyt kap. Sminkeléskor ezzel a két színnel vigyázni kell, különben úgy fogsz kinézni, mint akinek bevertek egyet.

Hogyan csináld?

Szükséged lesz a kiválasztott élénk színből szemhéjpúderre és szemceruzára.
Használj korrektort, majd testszínű szemhéjpúdert. Ha nem akarsz nagyon természetellenes hatást, akkor vigyél fel a szem mozgó részére világos barackszín szemhéjpúdert. Ezután a pillák tövébe vidd fel a szemhéjpúdert a kiválasztott színből. Dolgozd el finoman a felső vonalat az ujjaddal vagy egy fülpiszkálóval. Ezután jöhet a szemkontúr. A felső szemhéj kétharmadát húzd ki. Alul egészen a pillák tövébe tegyél sűrűn pontokat, így összefüggő finom vonalat kapsz.

Ezt is szeretjük