Találtál pár ősz hajszálat? 3 módszer, amivel kitolhatod a festés időpontját
Néhány ősz hajszál miatt még nem kell az egész hajat befesteni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idő előrehaladtával a hajszálak pigmentjei fogyni kezdenek, így kialakul az őszülés, ami egyeseknél egészen későn, másoknál pedig már akár a húszas éveik környékén is jelentkezhet.

A fiatalos külső miatt sokan már az első ősz szálak megjelenésekor festeni kezdik a hajukat, pedig a hajfesték roncsolja a tincseket, ráadásul rendszeres frissítést igényel. Mutatunk néhány praktikát, amivel elhalaszthatod a festést!

Természetes hajfesték

Ahelyett, hogy mesterséges vegyszerekkel változtatnál a hajad színén, érdemes bevetned a hennát, amivel nemcsak elfedheted az ősz hajszálakat, de még ápolhatod is a fürtjeidet. Fodrásztól is kérheted ezt a műveletet, de ha otthon szeretnéd elvégezni, olvasd el korábbi cikkünket, ahol részletes útmutatót találhatsz!

Amennyiben szőkés a hajad, segíthet az ezüstös szálak beolvasztásában az is, ha néhány árnyalatot világosítasz a tincseiden. Ezt házilag is megteheted, természetes anyagokkal, amik szintén kímélik a hajat - kattints ide, és tudd meg, hogyan!

Hajszínezők

Ha világos hajad van, valószínűleg egyébként sem túl feltűnőek benne az ősz hajszálak, de ha mégis zavarnak, próbálj ki valamilyen tartós hajszínezőt! Ezt a legtöbb, kozmetikumokat is árusító üzletben beszerezheted, és otthon el is végezheted a színezést a termékhez mellékelt útmutató szerint. Az ilyen termék nem roncsolja úgy a hajat, mint a hajfesték, olcsóbb, és akár 30 hajmosáson át tart a hatása.

Megelőzés

Fordíts figyelmet a megelőzésre is! Ha már megkezdődött az őszülés, visszafordítani ugyan nem tudod, de lassíthatod a folyamatot. Ügyelj a megfelelő vitamin- és ásványianyag-bevitelre, a hajnak különösen fontos az A- és B-vitamin, a réz, a vas, valamint a cink.

Készíthetsz őszülés elleni hajöblítőt is: ehhez forrázz le egy adag amarántlevelet, takard le, hűtsd ki, és szűrd le. Masszírozd be a hajba és a fejbőrbe hetente kétszer, hagyd hatni fél óráig, majd alaposan öblítsd ki!

Ezt is szeretjük