Mi történik, ha az ember kitépi az ősz hajszálat? Utánajártunk, több nő-e vissza

Szinte mindenki hallotta már azt a teóriát, hogy nem szabad kitépni az ősz hajszálakat, mert csak még több nő helyettük vissza. De vajon ez tényleg így van?

osz haj cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Vannak olyan szépségmítoszok, amiket már mindenki hallott, és amiket nagyon sokan el is hisznek. Például, hogy vastagabb, sötétebb lesz a szőr a borotválástól, vagy éppen, hogy ha valaki kitép egy ősz hajszálat, akkor még több nő helyette vissza.

De tényleg így van ez? Tényleg még több ezüst szállal kell számolni, ha megszabadulsz egytől? Utánajártunk a válasznak.

Mi történik, ha kitéped az ősz hajszálat?

Mirza Batanovic szakértő, az Euforia International hajápolási márka munkatársa azt kívánja, bárcsak így lenne ez, hiszen akkor meglenne a megoldás a hajhullásra és a kopaszodásra is. De a feltételezésnek igazából semmilyen tudományos alapja nincsen. Naponta akár 159 hajszálat is veszíthetünk átlagosan, ezek azonban egyáltalán nem kapcsolódnak egymáshoz, így egy darab kihúzása nem eredményezi több növekedését.

Ha tehát kitéped, nem kell attól félned, hogy hamarosan megsokszorozódik az ezüst szálak mennyisége, de valójában attól az egytől sem szabadulsz meg végleg. A tüsző ugyanis általában ugyanúgy megmarad, és ugyanúgy kinő majd belőle a következő - nagy valószínűleg szintén ősz - szál.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Randy Schueller kozmetikai szakértő elárulta, arra van egy pici esély, hogy az új szál egy kicsit sötétebb lesz, és kevésbé ősz, mert a melanogenezis folyamata, ami során a szőrtüszők előállítják a haj színét adó pigmenteket, nem mindig teljesen ugyanúgy működik.

Nem érdemes kihúzni a szálakat

Egy-egy szál kitépése nem okoz gondot, de nem érdemes túlzásba vinni, mert ezzel akár rosszat is tehetsz. Ha sokszor, sokat húzol ki, akkor károsíthatod a szőrtüszőt, és előfordulhat, hogy egy idő után egyáltalán nem nő majd újra a szál ott, ahonnan kiszedted.

Ez egy-egy esetében még nem feltűnő, de ha több ezüstös résztől is megszabadulsz, akkor ritkásabbnak tűnhet a hajkoronád. Jennifer Korab stylist szerint azonban ritka esetekben a tépkedés okozta szőrtüszősérülés fertőzéshez és kopasz foltok kialakulásához is vezethet.

Előtte-utána képeken az ősz haj

Jack Martin lenőtt frizurákat alakít át, méghozzá úgy, hogy az eredeti, fehéres-szürkés szálakhoz igazítja az addig eltérőre festett tincseket. Gyönyörűen kiemeli az ezüstös hajat, vendégei pedig teljesen átalakulnak a kezei alatt. Előtte-utána képeken mutatja meg Instagramján műveit.

Ezt is szeretjük