Csúnya csíkok keletkeztek a lány bőrén az önbarnító miatt - Mit tegyél, hogy ne járj így?
A barnaság szép, az önbarnító jó, de van, amire ügyelni kell.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az önbarnító termékek használata megkövetel néhány speciális körülményt, melyeket biztosítanod kell, ha nem szeretnél olyan csúnya következményekkel szembesülni, mint ez a lány a képen.

Skyler Davis a szalagavatója előtt szeretett volna egy kis plusz színt adni a bőrének, így felkeresett egy barnító szalont, ahol szép egyenletes színt fújtak rá. Hazafele azonban Skyler összekapott a barátjával, és a vita során könnyekben tört ki, melyek részben lemosták az arcáról a barnaságot.

A lánynak szerencsére nem sokkal később sikerült zuhanyzással eltávolítani a szín maradékát is, így a tartós nyomokat megúszta, ám a kép így is elterjedt a neten. Nézd meg, a könnyeken kívül mi minden veszélyezteti még az egyenletes színt, ha önbarnítót használsz!

Az önbarnító helyes használata

Mindenekelőtt olvasd el alaposan a használati utasítást, és tartsd be a leírtakat! A barnító spray-k alkalmazása előtt érdemes alaposan megtisztítani a bőrödet, sőt, akár végigradírozni azt, különös tekintettel azokra a területekre, ahol vastagabb a bőr, mint például a könyöködön. Így biztosíthatod az egyenletes színt.

Ezt követően gondoskodj arról, hogy egy csepp víz se maradjon rajtad. Vidd fel a barnítót területekre osztva a bőrödre, például alkar, felkar, mellkas, has és így tovább, sorrendben. Ügyelj arra, hogy semmi se maradjon ki!

Masszírozd be a barnítót körkörös mozdulatokkal, de minden rész után moss kezet, hogy elkerüld a tenyér erős, narancssárgás elszíneződését. Végül várd meg az előírt határidőt!

Mire figyelj oda nagyon?

Az ízületek környékén, például a csuklónál vagy a térdnél a bőr ráncolódása egyenetlenné teheti a bevonatot, így ezt nem árt ellenőrizni többször is. Ezek a területek hajlamosak több színt felvenni, így érdemes lehet kicsi testápolóval hígítani a barnítót, miután itt használod, hogy ne legyél foltos. Ezt megteheted egy nedves vatta segítségével, mellyel a barnító fölé kenheted a testápolót.

Miután felvitted a barnítót, ne viselj világos ruhákat, és lehetőleg a fehér kanapéra se huppanj le azonnal, hiszen ezeket is megfoghatja a festék. Emellett érdemes a szűk ruhákat, a vízzel való érintkezést és az izzadást is elkerülni, hiszen ezek leszedhetik a színt a bőrödről. Az óvatosság még legalább három órán keresztül indokolt, de legjobb, ha a következő zuhanyzásig tart.

Az önbarnító nem adja meg a bőrödnek ugyanazt a védelmet, mint a természetes pigmentek. Mielőtt napra mész, mindig kend be magad naptejjel, és óvakodj az erős, tűző fénytől, főleg, ha a barna réteg alatt érzékeny, nagyon fehér a bőröd!

Mit tehetsz, ha valami balul sült el?

A piacon már többféle, barnulást eltávolító terméket is találsz, éppen ilyen esetekre. Emellett segíthetnek a bolti vagy házi bőrradírok. Hatásos keverék például a kókuszolaj és a cukor kombinációja, de a száraz dörzsölés is beválhat.

A színt kissé fakíthatod friss citromlével, vízzel hígított almaecettel vagy kevés szódabikarbónával, ám ezeket ne használd, ha csípnek!

Ezt is szeretjük