Olvass a bőrödről!

Szépségápolók, amiket ne használj

Bőröd jelzi, hogy mi nem tesz jót neki. Ha tudatosan figyelsz a jelekre, sok kellemetlenséget elkerülhetsz.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A bőröd - mint a legnagyobb kiválasztó szerved - egyértelműen megmutatja, hogy melyek azok a szépségápolók, amelyek jót tesznek neki, és melyek azok, amelyek nem. Bőrpír, repedezettség, rosszabb esetben hámlás vagy kiütés jelzi, hogy nem megfelelő készítményeket használsz.

A bőrtípus meghatározása különösen fontos, hiszen így tudod a megfelelő kozmetikumokat beszerezni. A bőrnek megfelelő termékek kiválasztásán túl azonban még sok mindenre oda kell figyelni.

Ha azt veszed észre, hogy egy krémre vagy lemosóra irritációval reagál a bőröd, érdemes utánaolvasnod a tégelyek és flakonok összetevőinek.

A piros pöttyös nem mindig az igazi

A bőrödet piros kis pöttyök, pörsenések tarkítják? Elképzelhető ugyan, hogy a melegtől jöttek ki a kiütések, ugyanakkor legalább ekkora a valószínűsége annak is, hogy rossz lemosót használsz. Vedd a kezedbe a terméket, és olvasd át, milyen összetevőket tartalmaz!

Ha a lemosód túlzottan szárít, mert alkoholos, a bőröd viaszrétege - ami megvéd a külső hatások okozta problémáktól, és biztosítja a megfelelő hidratáltságot - eltűnik. A zsíros bőrűeknek sem szabad túlzásba vinni a zsírtalanítást, mert ez a bőrt még inkább faggyútermelésre ösztönzi. Elképzelhető, hogy a piros pöttyöket gyümölcs- vagy szalicilsav okozza, melyek a hámlasztókban és tonikokban fordulhatnak elő, és az érzékeny bőrt irritálják.

Száraz bőr hidratáltság helyett?

Amikor a bőrödet száraznak érzed, nyúlsz is a polcra, és az első kezedbe akadó testápolóval bekened magad tetőtől talpig. Ismétled a rituálét néhány napig, de a bőröd ahelyett, hogy visszanyerné üdeségét és rugalmasságát, egyre jobban húzódik, és apró kis repedések jelennek meg rajta. Olvasd csak el a flakon címkéjét! Ha olyan neveket olvasol, mint például paraffin, vazelin, ceresin vagy éppen mineral oil, akkor a krém kőolajszármazékokat tartalmaz.

13 tipp, hogyan állítsd meg a bőröregedést

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezek az anyagok nem szívódnak be a bőrödbe, csak a felszínén tapadnak meg, és tönkreteszik a bőr zsírháztartását. Akkor is érdemes kerülnöd ezeket a termékeket, ha bőröd zsíros, pattanásra, mitesszerre hajlamos, mert ezek az anyagok lerakódnak a pórusokban, eltömítve azokat, ezáltal pedig még mélyebb és sajnos még több pattanásra számíthatsz.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Száraz foltok az arcon

Ha a bőröd fénylik és pattanásos, az alkoholos tonikokkal átitatott vattapamacsokat hívod segítségül, mert az alkohol fertőtlenít.

Csakhogy ez nem minden esetben igaz. Azok a tonikok, melyek szalicilsavat tartalmaznak, még erősebben szárítják a bőröd, mint sima, alkoholos társaik.

És a bőröd - hogy ne száradjon ki - még jobban fokozza a faggyútermelést, így pedig még több pattanás jön ki az arcodon. Sőt, kialakulhatnak vízhiányos területek, melyek nemcsak szárazak lesznek, hanem sok esetben hámlani is kezdenek, így foltos lesz az arcod, és ezt még alapozóval is igen nehéz eltüntetni.

Ha nagyon problémás a bőröd, inkább válassz bőrgyógyászok által kifejlesztett lemosókat, mert ezek gyengédebben tisztítanak, valamint két- vagy háromhavonta iktass be egy kozmetikai kezelést, hogy a pórusaid újra fellélegezhessenek. Mivel minden ember más, ezeken a tüneteken kívül még számos másikkal is találkozhatsz.

Bőröd jelez, csak figyelned kell rá. Nem muszáj rögtön a bőrgyógyászhoz vagy a kozmetikushoz rohanni, elég, ha elsőként végigböngészed azokat a kozmetikai termékeket, melyeket használsz. És nem csak azokról van szó, amelyeket most újítottál be, mert egy régóta alkalmazott krém is okozhat problémákat. Ha ezek után sem sikerül rájönnöd, hogy mi váltja ki a bőrirritációt, akkor fordulj a szakemberekhez!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük