Csak így érdemes olívaolajat használni a hajra - A kutatások szerint másképp teljesen hatástalan
A legtöbben teljesen másképp használják, mint kellene: így lesz tőle igazán gyönyörű a sérült haj.

vizes haj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A boltokban kapható hajápolók mellett a konyhában használatos összetevők is igen hatékonyak tudnak lenni a szálak regenerálásában, fényesebbé tételében. Az egyik legkedveltebb házi kence kétségkívül az olívaolaj, hiszen rengeteg áldásos hatása van. 

Kiderült azonban, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy használod, a leggyakoribb alkalmazási móddal ugyanis szinte alig tapasztalsz majd látható hatást. A kutatások és a szakértők szerint egy apró trükköt kell bevetned ahhoz, hogy valóban ragyogóvá és egészségessé varázsolja a hajkoronádat.

Hogy lesz a leghatásosabb az olívaolaj a hajra?

A haj rengeteg megterhelésnek van kitéve a hétköznapok során: a szárítás, a vasalás, a göndörítés és az UV-sugárzás is komoly károkat okozhatnak a szálakban, melyek ezek miatt könnyen sprőddé, fénytelenné, töredezetté és porózussá válhatnak. Mivel elveszítik nedvességtartalmukat, hidratálásra van szükségük, erre pedig tökéletes az olívaolaj, de csakis akkor, ha más kencékkel kevered.

Igen gazdag antioxidánsokban, E- és K-vitaminban, telítetlen zsírsavakban, és segíthet visszaállítani a haj nedvességtartalmát, de Gabrielle Corney fodrász elmondta, hogy kutatások bizonyították: csak akkor képes valóban és igazán beszívódni a szálak belsejébe, ha vízalapú termékekkel együtt alkalmazod. Igazán csak ezek képesek bevezetni a nedvességet a hajba, és erőteljesen táplálni azt. A szakértő szerint ezért csak úgy érdemes használni, hogy hajmosás után először felviszed a balzsamot vagy a kiöblítendő pakolást, majd erre második rétegként kened fel az olajat a hajvégekre, és így hagyod hatni, aztán leöblíted langyos vízzel. Esetleg picit átmoshatod újra samponnal is a tincseket, ha még túl ragacsosnak érzed őket. De persze az is jó megoldás lehet, ha belekeversz a kondicionálódba pár cseppet, és így veted be.

A fodrász úgy véli, van még egy módszer, ami nagyon hatásos, és ami nem kezeli, hanem megelőzi a kiszáradást, valamint a töredezést. Ennek az a lényege, hogy a mosás előtt kened át a nedves tincseket az olajjal. A szálak vizesen a legsérülékenyebbek, és a tisztítás alatti egymáshoz dörzsölődés, súrlódás során károk keletkezhetnek a felületükön. Az olaj azonban egyfajta síkosító anyagként szolgál, bevonja a szálakat, és megvédi őket a sérüléstől. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Milyen hajra nem ajánlott?

Bár nagyon jót tesz a tincsekkel, a fodrászok szerint vékony szálú, könnyen zsírosodó hajra nem ajánlott alkalmazni, mert elnehezítheti, és lelapult hatást eredményezhet, valamint a zsírosodást is még jobban felerősíti. Szőkített árnyalatú tincsekre szintén nem jó túl sokat használni, mert sárgás árnyalatúvá színezheti őket.

A leghatásosabb gyógynövények hajhullás ellen

A vitaminok szedése és az olajos ápolás mellett remekül beválik, ha bizonyos növények főzetét használod a fejbőrödre és a hajadra. Ezek serkentik a vérkeringést, táplálják a fejbőrt, csökkentik a hajhullást, de még a szálak növekedését is elősegítik. A következő, egyszerű csodaszerek rendszeres használatával néhány hét alatt látni fogod a változást: dús és hosszú lesz a hajkoronád.

Ezt is szeretjük