Ennél gyakrabban nem szabad hajpakolást használni - A szakértő szerint káros a hajnak, ha túlzásba viszed
A hajpakolás túl gyakran alkalmazva többet árt, mint használ.

hajpakolas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A festés, a szárítás és a formázás erőteljesen roncsolja a hajszálakat, ezért a legtöbb nő tincseinek szüksége van egy kis plusz ápolásra. Ilyenkor jöhetnek a házi és a bolti pakolások, melyek táplálják, és fényesebbé teszik a hajat.

Mivel a kondicionálók a ragyogó hajkorona ígéretével kecsegtetnek, a legtöbben úgy gondolják, nem lehet őket túlzásba vinni, mert csak szebbé, egészségesebbé tehetik a fürtöket, és nem ronthatnak az állapotukon. Valójában viszont ez egy hatalmas tévedés.

A túlápolás is lehet káros 

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy érdemes inkább óvatosan bánni a pakolásokkal, és csak bizonyos időközönként használni őket a haj érdekében. Earl Simms, a sztárok egyik kedvenc stylistja hangsúlyozta, hogy a balzsamok és a kondicionálók túl gyakran alkalmazva megtapadnak a hajon, és olyan rétegeket képeznek rajta, melyektől elnehezül, zsírosnak tűnhet. Éppen ezért David Felstead mesterfodrász szerint a túlápolás az egyik legnagyobb hiba, amit valaki elkövethet a tincseivel.

hajpakolas FB

A pakolások mindennapos használata emellett élettelennek, sőt, akár ápolatlannak is mutathatja a hajat, mivel a végek is zsírosnak látszódhatnak tőlük, nem beszélve a tövekről. Ez pedig ahhoz vezet, hogy sokkal gyakrabban kell mosni a tincseket, ami a szárításnak köszönhetően köztudottan roncsolja őket.

Milyen gyakran szabad hajpakolást használni?

A szakértők szerint ebben az esetben fontos szem előtt tartani a kevesebb néha több elvét, és azt is elárulták, hogy pontosan milyen időközönként lehet alkalmazni a mélyen tápláló kencéket úgy, hogy valóban hassanak, és szebbé tegyék a hajat, ne pedig károsítsák azt. Durvább, szárazabb szálak esetén heti egyszer érdemes bevetni egy-egy intenzív pakolást, míg a kevésbé roncsolódott tincseknek bőven elég kéthetente egy kis extra ápolás. Ennél többször viszont nem ajánlott.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ez persze nem azt jelenti, hogy balzsamokat is csak ritkán lehet használni, sőt! A fodrászok egyetértenek abban, hogy javasolt minden mosás után alkalmazni őket, mert megkönnyítik a fésülést, selymesebbé teszik a hajat, és kevésbé is lesz statikus tőlük. Így jobban kezelhetővé válik, és nem vonzza majd annyira a szennyeződéseket sem. Fontos viszont, hogy a tövekre lehetőleg ne kerüljön belőle, hogy elkerülhető legyen a korai zsírosodás.

A leghatásosabb házi pakolások

Ha száraz, töredezett a hajad, a heti egy pakoláshoz érdemes házi kencéket választanod. Nemcsak azért, mert olcsók, hanem azért is, mert tényleg hatásosak. A következő kencék egyszerűek, és erőteljesen táplálják a tincseidet.

Ezt is szeretjük