Nőies, kiemeli a dekoltázst, de egyvalamivel tilos viselni a nyakpántot

A nyakpánt nem csak a '90-es években volt menő.

Nyakpánt viselése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Már Manet 1860-as festményén is láthattuk az Olympia című festményen, ám akkoriban még különös jelentéssel bírt a nyakpánt. Azokban az időkben, ha egy nő a nyaka köré szalagot kötött, az egyértelműen jelezte a külvilág felé, hogy prostituáltként dolgozik. 1874-ben a nyakpánt pedig már balerinák és a stílusos nők jegye volt. A következő nagy robbanás a '40-es, majd a '90-es években volt, és ma újra viseli szinte minden második nő.

Nem csoda, hogy sokan imádják a nyakpántot mint ékszert. Egyrészt megszámlálhatatlan változata létezik, így minden egyes öltözködési stílust kielégít. Másrészt a nyakpántok vagy chokerek - szó szerinti fordításban: fojtogatók - gyönyörűen kiemelik a nyakat, és rendkívül nőiesek. Arról nem is beszélve, hogy ha a megfelelő ruhával viseled őket, a dekoltázsodra irányítanak minden figyelmet.

Mivel tilos és mivel szabad viselni?

Egyetlen dologgal tilos viselni a nyakpántot, mégpedig a mély, kerek dekoltázsú ruhákkal. A kettő együtt nagyon előnytelenül mutat, ehhez a kivágáshoz inkább a statement nyakláncok illenek. A chokerek a legelbűvölőbb hatást akkor keltik, ha pánt nélküli ruhával veszed fel őket, de szerencsére elég sokféle dekoltázshoz illenek.

Pánt nélküli ruhával

Legyen a ruha mellvonala akár egyenes, akár szív alakú, a nyakpánt tökéletes választás hozzá. A látvány pedig annál dögösebb lesz, minél vastagabb vagy rétegesebb a választott choker. Ez az összeállítás akár egy elegáns eseményen is megállja a helyét. A látvány azért különleges, mert a dekoltázs szabadon marad, miközben felülről és alulról is határozottan keretezve van a ruha és a nyakpánt által. Ugyanez igaz az ejtett vállú fazonokra: ezek a felsők szinte kiáltanak egy nyakpánt után.

pant-nelkuli-ruha-nyakpant-shop

A képen látható ékszerek itt szerezhetőek be:

  1. Fűzős, vastag, fekete nyakpánt
  2. Csipkézett, fehér kristálymedálos nyakpánt
  3. Strasszkövekkel kirakott nyakpánt

Nőies nyakpántok már 2090 forinttól!

Új, csipkézett, dögös nyakpántok érkeztek a FeminaShopba! Igazán pazar látványt nyújtanak a tökéletesen dekoltált ruhával.

Nézd meg mind!

Promóció

Inggel, blúzzal, gallérral

A casual viselet kedvelőinek jó hír, hogy galléros blúzokkal és ingekkel párosítva is nyakpánt az egyik legjobb választás. Ehhez a stílushoz olyat válassz, aminek a közepén van egy kis medál vagy függő, mert így optikailag picit belecsúszik az ing enyhe V-dekoltázsába. A vintage stílusú, fekete kristállyal ellátott, csipkés nyakpántok kicsit feltűnőbb darabok, ezeket javasoljuk akkor is, ha galléros blézert vagy dzsekit viselsz. Szuperdivatos lesz tőle a szetted.

ing-bluz-dzseki-nyakpant-shop

A képen látható ékszerek itt szerezhetőek be:

  1. Réteges choker fekete függővel
  2. Csipkézett nyakpánt fekete kristályfüggővel 
  3. Összefüggő szívecskékből álló nyakpánt

Játssz a színekkel!

Bár a fekete a standard, legnépszerűbb változat, ha nem egészen érzed magadénak ezt a színt, válassz egy, a személyiségedet hívebben tükröző nyakpántot. Míg a fekete vagány és dögös, addig fehér és a nude színek bájos, kedves megjelenést kölcsönöznek. Ha az esetek többségében világos ruhákat hordasz, ajánljuk, hogy nyakpántból is ilyeneket szerezz be. Ha pedig ennél vidámabb, bohém egyéniségnek érzed magad, akkor ennek megfelelően keresd a színesebb nyakpántokat.

nude-szines-nyakpant-shop

A képen látható ékszerek itt szerezhetőek be:

  1. Nude, csipkézett nyakpánt Swarovski kristályfüggővel
  2. Bordó nyakpánt gyöngyökkel és smaragdzöld kővel

V-kivágáshoz csak ilyet!

Mély, keskeny V-kivágású ruhához is vehetsz fel nyakpántot, de csakis akkor, ha egy lánc vagy bőrszalag hosszan lelóg a dekoltázs mentén. A legnépszerűbb darabok ebből a fajtából az egy bőrszálból álló chokerek, de nem nehéz találni olyat sem, ami egy szélesebb nyakpánt, amelyről hosszabb lánc csüng. Irtó dögösen néznek ki!

v-nyak-choker-shop-nyakpant

A képen látható ékszerek itt szerezhetőek be:

  1. Egyszerű, hosszú bőrszál, megköthető choker
  2. Karikás nyakpánttal ellátott, bőrszál nyaklánc

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A nyakpántok most élik sokadik fénykorukat, így ha még nincs ilyened, szerezz be egyet. Ez egy olyan vásárlás, amit nemigen lehet megbánni, hiszen nagyon sokféle ruhával variálható nyakviselet. Ha érdekel, milyen dekoltázshoz milyen nyaklánc illik, és mit mivel nem szabad párosítani, korábbi cikkünkben elolvashatod.

Ezt is szeretjük