Szupernőies télikabátok körképe
Árakkal és lelőhelyekkel
Egy igazán csinos télikabátra vágysz, amiben dideregned sem kell? Nézd meg, melyikben lehetsz a legnőiesebb!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hideg tél többszörösen is belerondít a női lélek finom mechanizmusába. A vacogós reggelek és a komor sötétség mellett sokaknak az is gondot okoz, hogyan őrizzék meg bájos nőiességüket több réteg ruhába bújtatva.

A vastag rétegek és a télikabátok olykor ronthatnak a megjelenésen, és persze az sem cél, hogy egy kitömött rongybabának érezd magad, aki mozogni is alig bír a felhalmozott anyagmennyiségek börtönében.

Ilyenkor rendszerint megkezdődik a rémálom, hiszen szeretnél dacolni a fagyos idővel, de nem az alakod rovására.

Ha továbbra sem akarod a karcsú derekadat és szépen domborodó idomaidat rejtegetni, valamint a stílusos nőiességnek sem fordítanál hátat, nincs más dolgod, mint jól szemügyre venni a szezonális trendek kínálatát.

A divat most kedvező álláspontot mutat fel az elegáns, kifinomult stílus kedvelőinek, hiszen sarokba dobta végre azt a sok maszkulin jellegű, keménypáncélos jelmezt, és ismét a kecsesen tip-top hölgyekre szavaz.

Karcsúsított szövetkabátok - a modern elegancia jegyében

A szövetkabát a téli divat dobogós helyezettje, mely úgy befészkelte magát kényelmes kis trónjába, hogy nem mond le soha még csak a fele királyságáról sem. Persze, mindig akadnak utódai, és ideig-óráig ki is vívják maguknak a figyelmet, de a szövetkabátot felülmúlni sehogy sem tudják. Nem bizony, mert nemcsak szép és nőies darab, de rendkívül sokoldalú és praktikus is. Bármilyen stílusban helyet tud foglalni, a legegyszerűbbektől kezdve a legbohémebbekig, és a sportos megjelenés sem áll tőle távol.

A karcsúsított darabok a szupernőiességet hirdetik, ugyanakkor a jól bélelt gyapjúkabátoknak köszönhetően fittyet hányhatsz a hidegre, mégpedig úgy, hogy közben cseppet sem tűnsz egy gombóccá gyúrt ruhagombolyagnak. Nőies kabátkádat is többféle felfogásban viselheted, attól függően, hogy milyen kiegészítőkkel társítod, hiszen egy finom sál, egy karakteres kalap vagy sapka különleges hangulatot adhat megjelenésednek. Akár a franciás sikk, az olaszos elegancia vagy az angolos kimértség mellett döntesz, egy biztos: ezekben a darabokban csinosnak és magabiztosnak érezheted magad!

A Mango magas nyakú, modern gombolású, derékövvel ellátott kabátja szépen kidolgozott részleteivel tűnik ki a többi közül. Az ára 33 895 forint. Szintén a Mango üzleteiben kapható a duplasoros gombolású, vállpántokkal és övvel díszített szövetkabát, 39 395 forintért. A New Yorker karcsúsított, állig felgombolható gallérú darabja 18 090 forintért lehet a tiéd. Az Orsay háromnegyedes télikabátját hatalmas, vállra fekvő gallér teszi egyedivé. Ha pont ilyenre vágysz, 16 995 forintért szerezheted meg magadnak.

A Quelle kínálatában hosszában csíkos, detektívstílusúra bukkanhatsz, mely nemcsak nőies, de még az alakodat is nyújtja. Ha ezt választod, 20995 forintot kell áldoznod érte. Szintén a Quelle kollekciójából való a hófehér, gyapjú kiskabát, mely rövid fazonú ugyan, de a hideggel jól megbirkózik. Szűkített szabásvonalai és a derékvonalon elhelyezett zsebek rendkívül csinossá és letisztultan elegánssá varázsolják, ám az előnyeinek ára is van, pontosan 44 995 forint.
 

A múltból merített sikk - nem vész el, csak átalakul

A divatnak sok meghatározó korszaka volt már, mely előtt a modern kor tervezői is fejet hajtanak. Nem csoda, hiszen a nőiesség köré épülő stílus sohasem lehet ódivatú, és abból, ahogy a régmúlt idők asszonyai viszonyultak saját női mivoltukhoz, mindig lehet tanulni. A hétköznapi dívák letűnt korait próbálják most visszacsempészni a divatdiktátorok, melynek lényege nem a luxuson alapszik, hanem a ruhák alak- és lélekformáló hatásán.

A tűsarkak apró koppanásai a járdán, egy kecsesen viselt, karra akasztott kézitáska és a ruhaszabású, felül szűkített, alul bővülő kabátkák szinte észrevétlenül nevelik igazi nővé a hölgyeket, hiszen különleges hatalommal bírnak. Annak, aki egy ilyen kabátot magára ölt, megváltozik a viselkedése, tartása lesz, és színültig megtelik bájjal. Ha nem hiszed, próbáld ki!

A H&M retró szabású télikabátja most újra aktuális a divat szemében. Ez a darab 23 985 forintért formálhat még kecsesebbé. A Designer Outlet is tartogat számodra meglepetéseket: a Victoria’s Secret kockás gyapjúkabátja 39 900 forintért emelheti ki alakod sziluettjét, a szürke DKNY kabát pedig 49 900 forintért kapható, és olyan lehetsz benne, mint aki most lépett ki egy régi filmből. Az Orsay türkizkék és rozsdabarna színű, derékban szabott, kockás szövetkabátja 17 995 forintért találhat gazdára.

Hasonló fazonú a Re-Reserved fekete darabja 16 990 forintért, melynek vastagságát ellensúlyozza, és légiesebbé varázsolja az alsó rész ráncolása. Ha egy igazán dögös partikabátra vágysz, amit öröm előkapni, hogy rád segítse a férfi, választhatsz állatmintás műszőrmét is. Már a taxiból kiszállva sem maradhatsz észrevétlen a Mango leopárdmintás bundájában, ami most újra divatos darab. Ha ebben akarsz megérkezni a szilveszteri buliba, akkor 37 900 forintot kell összespórolnod rá.

Pufi, mégis csinos

A nehézkes, steppelt anyagú pufikabátok sokakban ellenérzést keltenek, de ideje végre megbarátkozni velük, mert manapság újra felkapaszkodtak a divat létráján. Tény és való, hogy a pufi az pufi, és eddig joggal mondhattad azt, hogy kövérít, és olyannak látszol benne, mint egy eszkimó fókavadász.

Az idők azonban változnak, és a tervezők jól átgondolták a pufi hibáit. Ezért itt-ott finomabban megmunkálva, derékhangsúlyos szabásokkal dobták ismét piacra, hogy többé ne ítélhesd el ezt a szegény darabot. A karcsúbb formatervezésű pufikabát most már valóban beverekedheti magát a nőies ruhatárakba, hiszen sportos külseje mellett arra is ügyel, hogy légies mozgású, kecsesen csinos hölgy maradhass.

A Re-Reserved két dzsekije is jól példázza, hogy a pufi már nem a régi: a derékban erősen beszűkített, ruhaszabású, vízlepergetős kabát 12 990 forintért kapható, a rövid fazonú, kihajtható gallérú, derékövvel ellátott dzseki pedig 10 990 forintért gazdagíthatja stílustáradat.

A H&M hurkás pufikabátja nemcsak bohókás, hanem játékos formavilága mellett a nőiességet is szem előtt tartja, és 11 985 forintért tudod megvásárolni. A Mango sem veti meg a cudar hidegekre tervezett steppelt kabátokat, sőt, két csinos darabot is a figyelmedbe ajánl: a kék színű, karcsúsított modell 19 995 forintért kerülhet a birtokodba, a fényes fekete, vastag övvel is viselhető darab pedig 9995 forintba kerül.

Ezt is szeretjük