18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Egy életre megnyomorítják a nőket a szépség nevében: 8 hely a világban, ahol az egészségükkel fizetnek az asszonyok
A nőknek ezeken a területeken tényleg meg kell szenvedniük a szépségért. Van, hogy brutális procedúrákon esnek át a hagyományok kedvéért.

testmodositasok cover

Míg nálunk néhány évtized alatt is rengeteget változik az, hogy éppen milyen alakot, milyen arcot és vonásokat tartanak gyönyörűnek az emberek, a világ egyes területein évszázadok, sőt évezredek óta ugyanaz a szépségideál. És sajnos számos kultúrában a nők a mai napig nem választhatják meg, hogy meg akarnak-e ennek felelni.

Sok lánynak brutális fájdalmakat, veszélyes beavatkozásokat kell elviselnie azért, hogy megfeleljen a törzsi elvárásoknak, és olyan legyen a külseje, amilyennek a szokások előírják, és amilyennek a férfiak látni akarják.

Megnyomorítják a nőket a szépség nevében

Néhány országban, törzsben a nők egyenesen az egészségükkel fizetnek azért, hogy gyönyörűnek tartsák őket, és van, hogy a testmódosítások az egész életüket megnehezítik, megkeserítik. Bár igaz, egyes törzsekben a férfiak is átesnek hasonló beavatkozásokon, kegyetlen beavatási szertartásokon, de a szépség nevében szinte csak a nőknek kell szenvedniük. Mindezek ellenére az asszonyok nagy része büszkén viseli a hegeket, a fájdalmas kiegészítőket, hiszen mindez a hagyományuk részét képezi, és számukra teljesen természetesnek számít.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük