Az 5 legjobb napozás utáni krém
Szerintünk
A bőrt megviseli a napozás, ezért nem árt, ha a strandtáskában lapul egy krém, ami nyugtat, hűsít, regenerál. Mi ezeket használjuk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A napozás a nyár része, hiába az UV-sugárzás, a fotoöregedés és hasonló finomságok, a legtöbbünk szerint nem nyár a nyár alapos napfürdőzés nélkül. Viszont nem árt szem előtt tartani, hogy a napozás megterheli a bőrt, és a barnulás voltaképpen vészreakció a bőr részéről.

A napozás után, még ha nem is égtél le, a bőrben enyhe gyulladás lép fel, amit orvosolni kell. Ha nem durva a helyzet, akkor elég, ha nyugtató hatású krémet vagy zselét használsz. Számtalan márkának vannak after sun termékei, és nem is csak testápolók. Ha pedig leégtél, akkor érdemes inkább a patikába ellátogatni.

Lilla

Bár próbálok vigyázni a bőrömre, és nem teszem ki erős napsugárzásnak, a strandolás vagy egy délben megtett hosszú séta után sokszor érzem, hogy - még ha nem is pirultam le -, kicsit igénybe vette és kiszárította a nap. Ilyenkor legtöbbször a Nivea Sun termékcsalád napozás utáni hidratáló testápolóját használom, mely aloe vera és avokádó-olaj tartalmának köszönhetően védi a bőrt a károsodástól, illetve visszaadja rugalmasságát és elvesztett nedvességtartalmát is.

Az arcom, a vállaim és a dekoltázs bőrének napozás utáni ápolására azonban egy másik krémet használok, ami, bár nem kifejezetten napozás utáni termék, kiválóan, és meglepő gyorsasággal hűsíti és regenerálja a megviselt bőrt. Ez a Nivea Visage Aqua Sensation arckrém, mely még hatásosabb, ha a használatot megelőzően a hűtőszekrényben tárolva triplázom meg hűsítő hatását.

Pálma

Korábban nem foglalkoztam sokat a nap elleni védelemmel, mert nem is égtem le könnyen napozás közben. Nemrég azonban a saját bőrömön tapasztaltam, hogy mennyire erős is a sugárzás. Így most már nemcsak magas faktorszámú naptejet használok, hanem fontosnak tartom, hogy a napozás után is törődjek a bőrömmel. Ami leginkább bevált számomra, az az Ambre Solaire After Sun készítménye, amely nemcsak megnyugtatja a bőröm, hanem hűsít és hidratál is egyben, miközben nem hagy krémes-zsíros érzetet maga után. Ráadásul már pumpás kiszerelésben is kapható, így a kezelése is könnyű.

Noémi

A leégés idén elkerült, de gyakran megesik velem, mert nagyon világos a bőröm. Éppen ezért óvatosságból koradélután inkább az árnyékban üldögélek. A hosszú pancsolások és úszkálás közben viszont esélyes a leégés, még ha magas faktorszámú naptejjel kentem is be magam. Ha azonban megtörténik a baj, és pecsenyére sülök a napon, otthon gyorsan előveszem a gyantázás után használt bőrnyugtató olajat. Utána a jól bevált fehér Nivea testápolómat használom, mert ennek az illatát szeretem a legjobban. Ez szintén megnyugtatja a bőrömet, és hamar beszívódik. A leégés mértékétől függően bizonyos idő elteltével többször megismétlem a műveletet, amíg azt nem érzem, hogy a bőröm kellőképpen megnyugodott.

Judit

Ha vízpartra megyünk a kislányommal, és ez gyakran megtörténik, akkor mindig van nálam egy kis elsősegélycsomag. Ebben pedig ott lapul az Aloe Vera First spray. Univerzálisan használható, szinte minden bajra megoldás. Ha leég a kislányom, ami bizony előfordul még a leggondosabb odafigyelés mellett is, akkor a piros területeket befújom a spray-vel. Gyorsan beszívódik, így a legizgágább gyerekeknél is használható, hiszen nem fogják elkenni. Azt tapasztaltam, hogy már fél óra elteltével lelohasztja a pirosságot. A napégés mellett jól használható csípések, kisebb horzsolások kezelésére is.

Ági

Napozáshoz általában a dm sajátmárkás termékét, a Sundance-et használom. Nemcsak naptejeket gyártanak, de különböző napozás utáni termékeket is, a zselétől a tusfürdőn át az arcmaszkig. Mivel a bőröm érzékeny, és sokszor akkor is lepirul, ha bekenem magam, ha nyaralni vagy strandra megyek, már jó előre betárazok pár terméket. Az egyik az aloe verát is tartalmazó zselé, ami hidratálja és megnyugtatja a bőrömet. Azt különösen szeretem benne, hogy kellemesen hűsít is. A másik termék egy ampullakúra. A nyaralás alatt végig használható. Mivel nem drága, érdemes belőle több dobozzal venni. Én a strandról hazaérve ápolom vele az arcbőrömet. Szintén hűsít és nyugtat, regenerálja a bőrt.
Ha viszont vészhelyzet van, és főtt rákká változom a nap hatására, akkor a jó öreg Panthenol az, ami segít.

Ezt is szeretjük