Nagy tavaszi kabát- és dzsekikörkép
Az átmeneti kabátkák most meseszép színekben tobzódnak, így nem lesz nehéz tavaszi hangulatba hozni a ruhatáradat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A téli komorságnak lassan vége, így érdemes végérvényesen a szekrénybe zárni a szürke és fekete holmikat. Idén az átmeneti kabátok nagy segítségedre lesznek abban, hogy üde színfoltja lehess a tavaszi utcaképnek. A választást talán megnehezítik a legkülönfélébb árnyalatok és stílusok, de mindenekelőtt azt kell szem előtt tartanod, hogy mi az, ami a legpraktikusabb lehet számodra, és hányféle variációban tudod viselni a ruhatáradban fellelhető darabokkal.

Mivel a tavaszi kabátka rövid életű, vagyis a változékony időnek köszönhetően nem viselheted túl sokáig, arra is gondolnod kell, hogy a kiszemelt szín és fazon az őszi szezonba is épp úgy belepasszoljon.

Jelenleg a divat toplistásai a pasztellszínű és az élénk árnyalatú kiskabátok, de azok is megtalálhatják a kedvükre valót, akik a világosabb natúr vagy a sötét tónusokhoz vonzódnak inkább.

Fazonok terén most a derékhangsúlyos kabátkák kerülnek előtérbe: a rövid dzsekik, valamint a megkötős és öves szövet-, illetve ballonkabátok. Ám azért az A-vonalú darabokról sem kell megfeledkezned, csak most jóval rövidebb változatban találkozhatsz velük, mint télen.

Nőies stílusú átmeneti kabátkák

A tavaszi divat visszatér a klasszikus nőiesség elemeihez, melyeket leginkább a ’40-es, ’50-es évek ihlettek. A nő ismét kecses és sikkes, akár egy francia díva, de arisztokratikus határozottsága mellett nem fél megmutatni a romantikus, lágyabb énjét sem.

Ezt tükrözik a púderrózsaszín és krémszínű ballonkabátok, melyek közül idén a gyöngyházfényű, selymes anyagú darabok extra eleganciát kölcsönöznek a viselőjüknek.

A tavaszi szövetkabátok épphogy csak derékig vagy combközépig érnek, melyeket egy vastag övvel tehetsz még csinosabbá. A vagányabb, bővebb fazonok esetében még mindig kelendő a military stílus, de ezúttal a díszegyenruhák feszes, makulátlan megjelenését veszik alapul, leszámolva a hanyagsággal.

A Brandshop24 kínálatában két igazán nőies, kifinomult stílusú darabra bukkanhatsz: az A-vonalú, barackos rózsaszín kiskabát 21 990 forintért lehet a tiéd, a fűzöld, megkötős modelljük pedig 17 990 forintba kerül. Az F&F márkájú, katonai uniformisokat idéző szövetkabát akár egy alkalmi viseletbe is beültethető. Az ára 9200 forint.

A Mango rövid fazonú, kétsoros gombolású kabátkája 28 495 forintért gazdagíthatja a tavaszi ruhatáradat. A Mustang halványszürke, deréköves darabját halvány, pasztelles színekkel és vibráló, élénk árnyalatokkal is feldobhatod, ha 39 990 forintot áldozol érte.

Fagylaltszínű ballonkabátok

Az Orsay kollekciójában friss tavaszi divatszínek közül válogathatsz: a púderes rózsaszín és a homokszínű ballonkabátjukat is 8995 forintért viheted haza.

A Designer Outlet üzletében szintén felcsigázó különlegességek fogadnak, mint amilyen a citromsárga DKNY-kabátka 26 000 forintért. A Brandshop24 egy barackos rózsaszín, A-vonalú fazont ajánl a figyelmedbe, 23 990 forintért. A Re-Reserved csokoládébarna darabját pedig 17 990 forintért újíthatod be magadnak.

Vagány és dögös tavaszi dzsekik

Legalább egy dzsekire minden nőnek szüksége van, hogy a fesztelenebb, lazább napokon igazi, belevaló vadmacskaként mutatkozzon. A tavasz meghozza végre a csajos, szexis fazonokat, melyeket akár szoknyával vagy ruhával is viselhetsz, esetleg vagányabb stílusban, hosszú pulóverrel és leggings-szel is variálhatod.

A színorgia itt sem marad el, sőt, még a bőrdzsekik is félreteszik a szokványos megjelenésüket, és a szivárvány minden árnyalatában megmutatkoznak. Roppant divatosak most a cipzárt halmozó darabok, főleg a féloldalra csúszott húzózár, valamint az állónyakú megoldások és a katonai stílusjegyek keverése a motoros irányzattal.

A New Yorker oldalt cipzáras, fekete dzsekije 11 990 forintért varázsolhat neked dögös külsőt.

Szintén a New Yorker üzleteiben hasonló fazonú farmerdzsekire akadhatsz, ugyancsak 11 990 forintért. A Re-reserved bővebb fazonú, derékig érő darabját 12 990 forintért szerezheted be magadnak. A Springfield lila, csajos farmerdzsekije pedig 8995 forintért lehet üde színfoltja a szerelésednek.

Szexi bőrdzsekik

A C&A vibráló kék, gyűrt hatású műbőrdzsekije 7490 forintért találhat gazdára. A Mango rockos stílusú, fekete darabja 19 995 forintért igazán sokoldalú holmi, mellyel a partiöltözékedet is megbolondíthatod. A New Yorker két extra szűk fazonnal kecsegtet: a grafitszürke, díszegyenruhákat idéző dzsekijükre 11 990 forintért csaphatsz le, a pasztelles lila, csupa cipzár modelljüket pedig 13 990 forintért tudod megvásárolni. Az Orsay gyűrt hatású, királykék bőrdzsekije 11 495 forintba kerül.

Sportos fazonok

A Mango világoskék széldzsekijét hűvösebb nyári napokon is viselheted, és csupán 5845 forintot kell áldoznod érte.

Szintén a Mango kínálatából tavaszi, steppelt dzsekit is kifoghatsz, méghozzá élénk lila színben, 12 995 forintért. A Mustang türkizkék árnyalatban tartogat számodra túradzsekit, melyet 34 990 forintért tehetsz a sajátoddá.

Ezt is szeretjük