Nagy őszi blézerkörkép
Árakkal és lelőhelyekkel
Mi az, amit hűvösebb időben is bármihez nyugodtan felkaphatsz? A válasz a blézer. Szerezd meg az ősz legdivatosabb darabjait a kabátkából!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most már ideje búcsút inteni a nyárnak, mert hamarosan beköszöntenek a hűvösebb napok. Bármily szomorkásan is hangzik ez a mondat, a divat oldaláról szemlélve talán mégsem lesz annyira komor!

Az ősz újabb izgalmas lehetőségeket rejt magában, ha szeretnéd kicsit fellendíteni megunt ruhatárad, és mi mással kezdhetnéd, mint a nélkülözhetetlen blézerrel!

Akár a padlásról, akár az üzletek polcairól kaparintod meg a múltból visszakacsintó darabokat, abban biztos lehetsz, hogy az elismerő pillantások nem kerülnek el!

Amikor a tervezők összedugták a fejüket, valószínűleg úgy gondolták, hogy ráfér egy alapos leporolás a jó öreg blézerre.

Nem is tévedtek nagyot, hiszen jól megfér a többi időutazó ruhadarabbal, mely a mostani trendeket uralja. Ugyanakkor javára válik, hogy rendkívül jól variálható, és minden stílusban képviselteti magát.

Vedd könnyedén!

A lazaság idén szinte előírás, és attól sem kell félned, hogy ez csorbítana a nőiességeden. Sőt, ellenkezőleg!

Egy jó fazonú blézerrel és egy kis fantáziával ellenállhatatlan vonzerőre tehetsz szert! A vagányságnak is megvan a sikkje, ha az alapdarabokat különleges kiegészítőkkel teszi izgalmassá az ember: egy kötött sapkával, keménykalappal, fejpánttal, sállal, kendővel vagy egy élénk színű bőrkesztyűvel.

Csak lazán, de csajosan!

Az őszi-téli divat a vállakra helyezi a hangsúlyt, ami a blézereknél lesz a legszembetűnőbb. Visszatérnek körünkbe a nyolcvanas évek válltömései, illetve a ráncolásos technikával felturbózott, hegyes vállak. Míg az előbbi a férfiszabású, bő zakókra lesz jellemző, az utóbbi a rövid fazonú szövetblézereken jelenik meg.

A laza stílusú darabokat jól kombinálhatod akár farmerral, leggings-szel, de ugyanúgy farmerszoknyával vagy egy egyszerű ruhával is felveheted, egy vastag harisnyával megbolondítva a szetted. Anyagok terén felkapott lesz a tweed, a hasított bőr és a vászon. A férfiszabású zakók különlegessége, hogy kívül egyszínűek, belül pedig mintásak. Ezért, ha bohókás a kedved, tűrd fel hanyagul az ujjukat, ahogy a nyolcvanas évek filmjeiben láttad!

A képregényes minták a nyári pólókról most a blézerekre vándoroltak. Így aztán ősszel sem kell hiányolnod az ötletes, csibészes darabokat, melyek színt visznek a legszürkébb napokba is! A Magenta divatmagazin-ihletésű, állógalléros kiszakójában úgy pózolhatsz egész nap, akár egy címlaplány, de ezért az élményért 18 990 forintot kell áldoznod. A Mangoban egyszerűbb, de jobban variálható darabra bukkanhatsz, mint a környakú, bő ujjú blézer, ami 15 795 forintba kerül.

A Moda Italia üzletében kapható, Gianfranco Ferré által tervezett álló nyakú, virágos tüneménynek ugyan borsos az ára, de akár egy jó befektetésnek is tekinthető, mely az elismerő pillantásokkal térül meg. Ha bevállalós vagy, 72 300 forintért lehet a tiéd. A Quelle kínálatában is rátalálhatsz a sportos eleganciára, melynek legjobb bizonyítéka a velúr zakó 16 805 forintért, illetve a lovászfazonú, tweed anyagú zakó 5405 forintért.

Partikra hivatalos

A maszkulin vonások egyes partizó blézerekre is rátelepedtek. Az elegánsabb stílusban is visszaköszönhet a válltömés, valamint a visszahajtható, belül mintás ujjmegoldás. Ha te mégis inkább a nőiességedet domborítanád a bulikban, válassz szűkített fazonú, bőrhatású, állatmintás vagy fényes anyagú darabot, mint a szatén- és a taft-, esetleg flitteres zakó. Az abszolút eleganciát még ma is a klasszikus forma határozza meg, itt-ott csipetnyi rafinériával, például zsabós gallérral fűszerezve.

A Bershka szűkített, fekete vászonzakója jó választás lehet egy görbe estéhez. Az ára 8590 forint. A Diesel ünnepi blézerét valószínűleg a szmokingról mintázták, de egy szexi toppal könnyedén nőiessé varázsolhatod. Ez a darab 39 000 forintért lehet a tiéd. A H&M kékeszöld, flitteres csodájában kedvedre csilloghatsz, ha 28 800 forintért megvásárolod. A Quelle zsabós blézere 10 495 forintért kölcsönözhet neked szexis, vonzó külsőt.

Az irodában is divatosan

Ha a dolgos hétköznapokon is fontos a megjelenésed, nem kell azon törnöd a fejed, hogy melyik unalmas kosztümödbe bujtasd magad reggel. Az uniformisok ideje lejárt, illetve, némi átfazonírozással izgalmas és divatos külcsínnel lettek megáldva! Tévedésben élsz, ha azt hiszed, hogy az irodában nem lehetsz divatos, és a színeket sem viheted magaddal az íróasztal mögé! A letisztult forma megmarad, éppen ezért bátrabban bánhatsz a színes kiegészítőkkel.

A tervezők most egészen a negyvenes évekig nyúltak vissza, hogy a konzervatív szabásvonalakat kecses nőiességgel ötvözzék. Ugyanakkor, az iskolai és a katonai díszegyenruhák is inspirálóan hatottak rájuk, amikor megálmodták a hegyes vállú, kétsoros gombolású, szűkített szövetzakókat. Egy erősebb, férfias vonal keveredik most a nőies, gyengéd és finom jelleggel, ami tulajdonképpen kiválóan szimbolizálja a mai nőtípust.

A Benetton szőrmegalléros, rövid ujjú blézere a hatvanas éveket idézi. Akár blúzra, egy finomabb anyagú, hosszú ujjú felsőre vagy garbóra is felveheted. Az ára 27 790 forint. A Mango állógalléros, tweed anyagú blézere igazán jól kombinálható darab, ami szoknyával és nadrággal is csinos külsőt kölcsönözhet neked, 25 395 forintért.

A Mango üzleteiben találhatsz rá a kétsoros gombolású, megemelt vállú kiszakóra is, ami szintén 25 395 forintba kerül. A Quelle is bő választékkal rukkolt elő, melyben figyelemre méltó az egyszerű, kockás darab 12 995 forintért, valamint a romantikus stílusú, sötétzöld színű, kötött blézer 9005 forintért, amit farmerral is nyugodtan felvehetsz, nem csak munkába menet.

Ezt is szeretjük