Mutasd a ráncaidat! Megmondjuk, mit csinálsz rosszul
Nézd meg magad alaposan a tükörben, vizsgáld meg a ráncaidat, és kiderül, hogy min kell változtatni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb nő valószínűleg 20 éves korától árgus szemekkel figyeli az arcát, hogy mikor tűnik fel az első ránc a bőrén, és amikor ez megtörténik, akkor elkeseredik, hogy végérvényesen itt az öregedés.

Pedig sok apró vonallal nem lehet mit kezdeni, hiszen a szem alatt teljesen normális, ha a pislogástól és nevetéstől begyűrődik a bőr.

Azonban egy idő után megjelennek a valódi mumusok, de szerencsére elég sokat elárulnak már magukban is arról, hogy miért tűntek fel az arcon, így aztán az orvoslásuk sem nehéz.

Vízszintes felületi ráncok

Ha az arcodat jól megfigyeled erős súrlófényben, és azt látod, hogy tele van egészen vékony, nem túl mély ráncokkal, az arra utal, hogy a bőröd szomjazik, és nem jut elegendő nedvességhez. A vízhiányos bőr nem egyenlő a szárazzal, az utóbbinál ugyanis zsírhiányról van szó, ami általában nem pillanatnyi állapot. A dehidratáció minden bőrtípushoz társulhat, és érdekes módon a legtöbbször a zsíros bőrűek tapasztalják, a sok szárító hatású kozmetikumnak köszönhetően.

Ezek a finom felületi ráncok azt jelentik, hogy nem iszol eleget, illetve nem hidratálod megfelelően a bőrödet. Az első, amin változtatnod kell, hogy megfelelő mennyiségű vizet iszol, és kerülöd azokat a dolgokat, melyek csökkentik a bőr nedvességtartalmát: az alkoholfogyasztást, a dohányzást, illetve a kávézást.

Fordíts nagyobb figyelmet az arcápolásra, kerüld az alkoholos tonikokat, válassz magas víztartalmú hidratálót, és ügyelj arra, hogy a krémben ne legyenek kőolajszármazékok.

Az apró, felületi ráncok a száj körül arra is utalhatnak, hogy dohányzol, hiszen ahogy szívod a cigarettát, a bőr megfeszül és begyűrődik. Már csak ezért is érdemes abbahagyni a cigarettázást.

Mélyebb ráncok a szem környékén és a homlokon

Az arcjáték az ember személyiségének a része, kinek élénkebb, kinek nyugodtabb. Sajnos, akinek erős a mimikája, az hamarabb szembesülhet a ráncokkal, mint az, akinek a vonásai nyugalomban vannak. A szemöldökök között található ránc lehet a stresszes élet jele, mert gyakran összehúzod a szemöldököd.

A nevetőráncokat nemcsak az állandó vidámság, de az is okozhatja, hogy a napfény miatt hunyorogsz, esetleg nem jó a látásod - mindkét esetben fontos a szemüveg viselése.

Az erős mimika ellen nem sok mindent lehet tenni, csupán odafigyelni arra, hogy ne ráncold a homlokod. A stressz csökkentésére viszont jó, ha bevetsz valamilyen technikát, például jógázz, ami segít abban, hogy ne feszülj állandóan. Napközben néha tudatosan lazítsd el az arcizmaidat, este pedig a hidratálásnál masszírozd át finoman a bőrt. Ne felejtsd el, hogy a szemkörnyéki bőrnek különleges ápolásra van szüksége, ezért használj szemránckrémet.

Mélyebb ráncok plusz pár felületi vonal

Ha már huszonéves korodban mélyebb ráncok vannak az arcodon, az azt jelenti, hogy túl sokat napoztál, túl gyakran látogattad a szoláriumot, netán dohányzol. A hangsúlyos redőknek nem szabadna feltűnni 30-35 éves kor alatt. Mindhárom csontig szárítja a bőrt, és rengeteg szabadgyököt szabadít fel, melyek aztán megtámadják az egészséges sejteket. Ez a folyamat gyorsítja az öregedést.

A legtöbb bőrgyógyász szerint a szoláriumot be kellene tiltani, mert hosszú távon olyan károkat okoz a bőrnek, melyeket aztán nem lehet orvosolni. A napozás fontos, hiszen a szervezetnek szüksége van D-vitaminra - ezt egyébként a mesterséges UV-csövektől sem kapja meg -, de csak mértékkel és fényvédő használata mellett.

A dohányzásnak semmilyen előnye nincs, hátránya viszont számos. A füst, a kátrány nemcsak a tüdőt, de a bőrt is szennyezi, így jobb végleg megválni tőle, ha nem szeretnél kétszer olyan gyorsan öregedni.

Neked hol vannak ráncaid?

Ezt is szeretjük