Így rakd fel tökéletesen a műszempillát otthon - Pontosan illeszkedik, és nem áll el a bőrtől

Egyszerűen felhelyezheted saját kezűleg is a műszempillát, ha ezekre az apróságokra odafigyelsz.

Műszempilla felrakása házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A hatalmas, dús szempillák kiemelik a szemet, és csábító tekintetet varázsolnak. Sajnos azonban nem mindenkinek adatik meg, hogy látványosan hosszúra nőjenek a szálai. Persze, a rövid pillák is gyönyörűek, de, ha nem vagy elégedett velük, szerencsére több módszer is létezik arra, hogy egy kicsit felturbózd őket.

Vannak hatásos házi szerek, melyek lassan, de biztosan növesztik meg őket, ilyen például a ricinusolaj vagy az argánolaj. De, ha gyors segítségre van szükséged, ráadásul kozmetikus vagy sminkes nélkül, akkor a drogériákban kapható műszempillák bizonyulnak majd a legjobb megoldásnak.

A műszempilla felhelyezése otthon

Az üzletekben számos változatot találhatsz, a választásnál viszont érdemes odafigyelned arra, hogy ne keltsen majd túlságosan természetellenes hatást a pilla: ne legyen túl ívelt, különben hozzáér a felső szemhéjadhoz, ne legyen túlságosan nagy vagy extrém dús. A legegyszerűbben a soros műszempillákat tudod majd felrakni, melyeket egyben a pilláid tövére kell ragasztanod. Ám ezt sem mindegy, hogy csinálod: a következő videóból megtudhatod, hogyan rakd fel őket villámgyorsan otthon. Csak kövesd azt, ahogyan a lány csinálja, de részletesen le is írjuk a lépéseket, hogy még könnyebb dolgod legyen.

A megvásárolt készletben megtalálod majd a pillákat és a hozzájuk passzoló ragasztót. Először is, fontos, hogy csakis ezzel tedd fel őket, tilos bármilyen más anyagot használni. Ezeken kívül szükséged lesz még egy szemöldökcsipeszre is. Mielőtt hozzálátnál, a csipesszel óvatosan húzd le a műszempillákat egyenként a műanyag tartóról, majd tedd le őket úgy, hogy ne tapadjanak semmihez. Ha ezzel megvagy, fesd ki magad úgy, ahogyan szeretnéd, és csak utána állj neki a procedúrának. Szempillaspirált viszont semmiképpen ne használj.

Miután elkészültél a sminkeddel, fogd meg az egyik sor pillát a szemöldökcsipesszel, és kend végig a tövét a ragasztóval alaposan. Ha ugyanis túl keveset viszel fel rá, nem tapad majd oda kellően, és könnyedén leesik. Ezután még hagyd 20 másodpercen keresztül száradni, rázd, fújd egy kicsit, hogy valamennyire megkössön az anyag. Ha letelt az idő, a csipesszel illeszd a szemhéjad felső részére, szorosan a pilláid tövéhez.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Először középre vagy a belső szemzugod felőli részre helyezd, aztán szépen lassan igazgasd az egészet a helyére úgy, hogy mindenhol érintkezzen a bőrödhöz. Ha ez megtörtént, az ujjaiddal is nyomkodd meg, majd, miután ezzel is megvagy, fogd át a csipesszel a mű-, illetve a saját pilláidat is alulról és felülről, majd nyomd jó alaposan össze. Ezután még igazgathatod egy kicsit az ujjbegyeiddel, utána viszont hagyd száradni 1-2 percig, aztán végezd el az egész műveletet a másik szempillával is. Ha még jobban szeretnéd hangsúlyozni a szemedet, vagy egy kicsit összefésülni a szálakat, használj nyugodtan szempillaspirált.

Mire figyelj még?

Bár a ragasztókat kíméletes anyagokból gyártják, figyelj arra, hogy ne menjen a szemedbe. Ha ez mégis megtörténik, azonnal töröld le és mosd ki, nehogy irritációt okozzon. A pillákat pedig ne piszkáld, mert akkor sokkal könnyebben, gyorsabban lejönnek majd. Várd meg, míg maguktól leesnek, ne tépkedd, ne húzogasd őket, de, ha gyorsan szeretnél megszabadulni tőlük, csak tégy egy kis sminklemosót egy vattára, és tisztítsd le vele a szemedet - ez a legtöbbször valamennyire feloldja ragasztót, így kíméletesen el tudod majd távolítani a pillákat.

Így növesztheted meg a pilláidat természetes módon

Ha nemcsak ideiglenesen, hanem tartósan szeretnéd megnövelni a pilláid méretét, a következő házi kencék segítségedre lesznek: már néhány hét alatt láthatod majd a hatásukat.

Műszempillahatás házilag: 9 házi szer, amitől igézően hosszúak lesznek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Címlap- és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük