Téged szépnek látnak mások? Ezen az apróságon múlik a tudósok szerint

Egy új kutatásból kiderült, min múlhat a szépség.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Mindenki mást lát szépnek, ezért felesleges arra törekedni, hogy megfelelj az aktuális ideáloknak. A döntő külső tulajdonságok pedig legtöbbször olyanok, hogy ha akarnál, akkor sem tudnál változtatni rajtuk.

Tudósok nemrégiben megállapították, hogy az arcforma is közrejátszik abban, hogy kit talál szépnek az ember már első ránézésre is. Íme, a részletek!

Számít az arcforma

Kanadai kutatók egy kísérlet során arra jutottak, hogy a legtöbben szebbnek látják azokat az embereket - férfiakat és nőket egyaránt -, akiknek kevésbé telt az arcuk. A Torontói Egyetem professzorai 20 és 40 év közötti, smink nélküli és hátrafogott hajú emberekről készült portrékat mutattak az alanyoknak, akiknek el kellett dönteniük, kit találnak szépnek, és kit kevésbé.

A vizsgálatból egyértelműen kiderült, hogy az önkéntesek azokat a fotókat részesítették előnyben, ahol az arcélek hangsúlyosabbak, az arccsont pedig kiugróbb volt. A telt, sima arcot, amihez esetenként egy kis toka is társult, kevésbé esztétikusnak ítélték, mint a karakteres, tónusos fizimiskát.

A kutatók ebből arra a következtetésre jutottak, hogy a fogyással nemcsak az alak, de az arc is szebbé tehető, ugyanakkor arra is figyelmeztettek, hogy nem minden esetben a testsúlytól függ, hogy kinek mennyire telt és kerek az arca. Ez ugyanis főként a genetikán és a csontozat felépítésén múlik, tehát elképzelhető olyan eset is, hogy egy vékony embernek tónustalanabb az arca, mint egy túlsúlyosnak.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Arcot vékonyító frizurák

Optikailag is változtathatsz az arcformádon, például egy rafinált frizurával. Megmutatjuk, milyen hajat vágass, ha keskenyebbnek mutatnád az arcod!

Egyetlen trükk, amivel látványosan keskenyítheted az arcod, ha kerek formájú

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük