Létezik a tökéletes női arc, és ez a lány látja a tükörben mindennap
Egy 18 éves angol lány lett a tökéletes arcú nő a szépség tudományának versenyén.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szépség relatív, mindenkinek más tetszik, és senki sem születik hibátlannak. Néhány kutató azonban megpróbálta tudományos keretek közé szorítani azt, amit nem lehet, és megtalálni a legszebb női arcot.

Versenyt hirdettek Nagy Britanniában, és a jelentkezők közül kiválasztották azt, aki az előzetesen meghatározott paramétereknek a legjobban megfelel. A képen látható 18 éves lány nyert, tudd meg, miért!

Arányok és szimmetria

A kutatók százalékos adatokban határozták meg, hogy milyen lenne a tökéletes női arc, és még a győztes, Florence Colgate sem felel meg teljesen a feltételeknek, de ő volt hozzájuk a legközelebb a jelentkezők közül. Az előírás szerint a pupillák közti távolság pontosan a fülek közti távolság fele kellene hogy legyen, Florence-nél ez a szám 44%.

A szem és a száj közti távolság akkor ideális, ha a harmada a hajtövek és az áll közti távolságnak - a győztes lány 32,8%-kal majdnem elérte ezt a számot. Ezek mellett sokat nyom a latban, ha az arc két oldala szimmetrikus, vagy legalábbis alig észrevehetően és kis mértékben tér el egymástól, ahogyan Florence-nél is.

Senkinek ne legyen rossz érzése, amiért nem hasonlít a képen látható lányra, hiszen ezek gyakorlatilag száraz adatok, amelyek nem passzolnak bárki ízléséhez. Teljesen biztos, hogy ez a lány sem tetszik mindenkinek, hiszen vannak, akiket kifejezetten zavar, ha ennyire szimmetrikus egy arc.

Kép: Twitter, BeautytoAdore

Női testek, amiket kritizáltak

A női test nem lehet tökéletes, legalábbis erre következtethetünk abból, hogy mindenféle méretet és testalkatot képes az arctalan tömeg kritikával illetni, és nem is csak finoman, hanem olykor megdöbbentően durva módon.

Ezt is szeretjük