Csak így szabad kinyomni a mitesszert: később sem okoz hajszálértágulatot vagy gyulladást

Fontos odafigyelned ezekre az apró részletekre a mitesszerek eltávolítása során, ha meg szeretnéd előzni a kellemetlen következményeket.

Mitesszer kinyomása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Talán mindenki arcán jelentek már meg mitesszerek, sokaknál pedig visszatérő problémaként mutatkoznak. Rengeteg ok húzódhat meg a hátterükben, a leggyakoribb ezek közül a hormonális változások, illetve a helytelen bőrápolás és a nem megfelelő kozmetikumok használata.

A fekete pöttyök a pórusok eltömődésével jönnek létre. A megrekedt faggyú általában hámsejtekkel, esetleg szennyeződésekkel keveredik, és nem tud kijutni a bőr felszínére. Eltávolításukat a legjobb szakértőkre bízni, azonban ha otthon szeretnél megszabadulni tőlük, fontos, hogy megtanuld azt a technikát, amivel nem okozol kárt az arcodon.

Így nyomd ki a mitesszert helyesen

A sztárokkal is rendszeresen dolgozó kozmetikus, Ildi Pekar az InStyle oldalának árulta el a helyes módszer részleteit. Először mindenképpen egy sminklemosóval vagy a szokásos arctisztítóddal töröld át alaposan a bőrödet, majd öblítsd le langyos vízzel. Utána moss kezet szappannal, és az is fontos, hogy vágd minél rövidebbre a körmeidet, így ugyanis elkerülheted azt, hogy bármilyen sérülést okozz a bőrfelszínen.

Ha az előkészületekkel megvagy, helyezd a két mutatóujjad ujjbegyeit a mitesszer mellé, de figyelj arra, hogy ne túl közel hozzá, hanem mindkét oldalról körülbelül 2 milliméter távolságra tőle. A bőrgyógyászok szerint egyébként a legjobb, ha egy tiszta zsebkendőt csavarsz az ujjadra, mielőtt nekikezdesz, így ugyanis még jobban megelőzheted a fertőzéseket, a további gyulladást vagy a bőr sérülését. Fejts ki rá enyhe nyomást úgy, hogy először kissé széthúzod a bőrt, majd befelé, illetve kissé felfelé irányuló gyengéd mozdulattal próbálod eltávolítani a mitesszer tartalmát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha nincs eredmény, próbáld másik oldalakról megközelíteni a pöttyöt, és addig nyomd, amíg úgy látod, hogy teljesen ki nem ürült. Miután megvagy vele, egy tonikkal töröld át a területet, hogy még jobban kitisztítsd a pórust, és elősegítsd az összezáródását.

Ez a módszer segít megelőzni, hogy a túlzott, helytelen nyomkodás, valamint a körmök használata miatt kitáguljanak, megrepedjenek a hajszálerek a bőrödön. A megfelelő tisztítás és fertőtlenítés miatt pedig a gyulladás és az elfertőződés esélyét is a lehető legminimálisabbra csökkented. Ha azonban sem kinyomással, sem mitesszertapasszal nem tudsz megszabadulni a pöttytől, érdemes felkeresned egy kozmetikust, aki szakértő segítséget nyújt a problémában.

Pattanások, amiket ne nyomj ki!

Vannak olyan, pattanásra erősen hasonlító bőrproblémák is, melyeket tilos nyomkodni, különben a sebészeten végezheted velük. Ezért is fontos őket felismerni: ha a következőket látod, ne nyúlj hozzá otthon, hanem fordulj bőrgyógyászhoz, mielőtt baj lenne belőle!

Egyszerű pattanásnak hiszed, de a sebészeten végezheted - Jelentéktelennek tűnő bőrbajok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük