Filléres, házi mitesszerpaszták, melyek a legmakacsabb fekete pontokat is eltüntetik

A fekete maszknál olcsóbb és egyszerűbb megoldásokat mutatunk.

arctisztitas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A makulátlan bőr nagy ellenségei a mitesszerek. Miután viszont senkinek sincs ideje és pénze nap mint nap kozmetikushoz járni, a legtöbb nő megtanul együtt élni velük: alapozóval fedi el a kis fekete pórusokat. 

Pedig egy kis idő ráfordításával és még kevesebb anyagi befektetéssel remek maszkokat készíthetsz, ha szívesen kísérletezel: ez a két keverék garantáltan eltünteti az apró bőrhibákat. 

Házi mitesszerkezelés

Tévedés a fürdőszoba polcán keresni a megoldást. Habár a fogkrémet előszeretettel beemelik az otthoni bőrápoló termékek közé, valójában borzasztóan szárítja a bőrt, ami, bár lehet, hogy egy-egy nagyobbacska pattanást lelohaszt, valójában csak serkenti a faggyútermelést. Mitesszerekre pedig egyáltalán nem hat.

mitesszer cover

A T-vonal a leggyakrabban problémás terület a nők többségénél: az orr vonalában az állat és a homlokot foglalja magában. Gyorsan zsírosodik, és azoknál is fényesen csillog, akiknek egyébként nem problémás a bőrük. A legrosszabb, amit tehetsz, ha szappannal sikálod: ezzel csak a már említett faggyútermelést fokozod, hiszen a bőr úgy érzékeli, hogy száraz a felülete, és több zsiradékot kell termelnie. 

Tojásfehérjés maszk

Hozzávalók:

  • egy-két tojásfehérje
  • egy kiskanál méz
  • konyhai papírtörlő
  • kozmetikai ecset - elhagyható

Elkészítés

A tojásfehérjéből és a mézből készíts egy könnyed, légies állagú kencét, nem kell kemény, fehér habbá verni, csak éppen addig keverni, amíg apró légbuborékok jelennek meg benne. Alaposan tisztítsd meg, majd puhítsd fel a bőröd meleg vízzel: ezután az ecset vagy az ujjaid segítségével vidd fel az arcod problémás területeire a krémet, az orrod mentén haladva a T-vonalat érdemes bekenni vele. Egy réteg után óvatosan fedd be egy réteg papírtörlővel, majd nyugodtan lapogasd bele a papírt, hogy átázzon. Ezután jöhet még egy adag tojás, még egy papír, majd ismét a fehérje - ez zárja a pakolást.

tojasfeherje 1

A pakolás körülbelül 15-20 perc alatt szárad meg, akkor jó, amikor érzed, hogy húzódik a bőröd, és már nem nedves a törlő. Alulról felfelé haladva, óvatosan húzd le a megszáradt maszkot, a végén pedig ne felejtsd el áttörölni a bőröd vizes alapú hidratáló tonikkal, és kend be vékony rétegben hidratáló arckrémmel, a méz ugyanis jelentős vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik. 

Sütőpor és méz

Hozzávalók:

  • két evőkanál sütőpor
  • egy evőkanál méz

Alapos arctisztítás és -puhítás után kend fel a problémás területekre a két összetevőből álló pasztát. Finoman masszírozd a bőrödbe, majd 10-15 perc hatóidő után apró, körkörös mozdulatokkal mosd le langyos vízzel, és élvezd a ragyogó bőr érzését. 

arctisztitas otthon

Képek: Getty Images Hungary.

Az ázsiai nők szépsége

Az ázsiai nők valójában jóval többet tesznek a szépségükért néhány krémnél és az egészséges étkezésnél. Különleges, mégis egyszerű szépségrituálékkal ápolják az arcukat, és olyan hatásos trükköket tudnak, amelyeket máshol nem ismernek.

Ezt is szeretjük