Így válassz fürdőruhát
Tudnivalók a bikiniszezon kezdete előtt
Megkérdeztük a szakértőt, hogyan tudod megtalálni a számodra legelőnyösebb fürdőruhát. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Közeleg a nyár, már kinyitottak a strandok és lassan a meleg idő is megérkezik ahhoz, hogy elinduljon a bikiniszezon! De ennek hallatára nem kell, hogy kiverjen a víz, hiszen minden alkatra lehet találni előnyös fürdőruhát, még ha ez nem is mindenkinek könnyű feladat. De hogy ezt megkönnyítsük számodra, felkerestük a Léna Fehérnemű és divatáru tulajdonosát, Kelemen Jánosné Magdolnát, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a különböző testalkatú nők tanácsokkal való ellátásában. Erről kérdeztük Magdit.

- Tudsz segíteni olvasóinknak, hogy milyen szempontok alapján érdemes válogatni a rengeteg fazonú, színű és mintájú fürdőruha között? Hogyan induljunk neki kiválasztani a tökéletes bikinit?

- Idén talán az eddigieknél is szélesebb a választék, ugyanis az egyrészes fürdőruhák újra divatossá váltak, amelyből éppúgy találhatunk merészebb és szolidabb darabokat. Ennek a bőségnek azonban én azt gondolom, örülnünk kell, hiszen még ha első ránézésre nehezebb is a választás, valójában megkönnyíti a dolgunkat.

- Kinek javaslod az egyberészes modelleket?

- Természetesen ezt a divathullámot azok üdvözlik nagy örömmel, akik nem szívesen mutatják meg a hasukat – vagy mert van egy kis nemkívánatos úszógumijuk, vagy mert nyomot hagyott a bőrükön a terhesség. De azt is hozzá kell tegyem, hogy kaphatóak olyan dögös egyberészesek is, amelyeket a merész, extravagáns lányoknak javasolnék csak. Szóval nem csak takargatásra használható az egyberészes, hanem figyelemfelkeltésre is.

Ha különleges darabokra vágysz, keresd fel a Léna Fehérnemű és divatáru üzletet, ahol a nagy méretekben is gazdag választékkal várnak:
Cím:1139 Budapest, Teve utca 12-14.
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 10h -18h, szombaton 9h -12 h
Telefonszám: +36 1 320 3395
Az üzletben szakértői segítséget is kapsz a pontos méreted meghatározásához és a megfelelő melltartótípus kiválasztásához.

- A nők többsége azt pontosan tudja, hogy milyen szín áll jól neki, ha ruhákról van szó. Fürdőruhánál is érdemes ezeknél a színeknél maradni?

- Azt gondolom, igen, ugyanakkor a fürdőruhánál a bőrszín tónusa a meghatározó. A tavasz, nyár, ősz, tél típusok szerinti választás még nem garantálja, hogy a számunkra legjobb színű fürdőruhát fogjuk leakasztani az üzletben. A világos bőrű nőknek nem javasolnék sem túl sötét, sem túl világos tónust, mert ezekkel csak tovább hangsúlyozzák bőrük fehérségét, ami nem szerencsés egy strandon. Nekik inkább a kellemes középárnyalatokat, pasztelles színeket szoktam javasolni.

A barnább tónusú, kreolos nők ezzel szemben bátran választhatnak erős színeket, akár a most divatos neonos színekben. De mivel a magyar nők nagy többsége világos bőrű, ám könnyen barnul, így ajánlott több színben bikinit vásárolni, hogy követni tudjuk bőrünk tónusának változását. De ezt természetesen a higiéniai szempontok is indokolják.

- Mennyire ismerik magukat a magyar nők tapasztalataid szerint? Igénylik a segítséget vagy egyből tudják, hogy mit szeretnének, hogy mi áll jól nekik?

- Vannak ilyen és olyan vásárlóink is, de túlnyomó többségük szívesen veszi a szakértői tanácsokat. Ezért is fontos a számomra, hogy az üzletben hozzáértő kolléganők legyenek. A fürdőruha és a fehérnemű gondos kiválasztása nem elhanyagolható feladat, hiszen ezekben a darabokban mutatunk magunkból a legtöbbet, és minden nő szereti a legelőnyösebb oldalát mutatni - a strandon és a hálószobában egyaránt.

Ezért én azt tudom javasolni az olvasóknak, hogy kérjenek bátran segítséget, és inkább olyan üzletben vásároljanak, ahol hozzáértő tanácsokkal segítenek kiválasztani a fürdőruhát. Természetesen mi mindenkit várunk sok szeretettel!

Ezt is szeretjük