Tényleg ennyire kiborító a népszerű Insta-póz? Hihetetlen felháborodást keltett a neten
Két táborra osztotta a netet a népszerű póz: egyesek szerint hasznos, míg mások szerint egyenesen felháborító.

migren poz cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számtalan olyan trükk létezik, amit az emberek bevetnek az előnyös fotó érdekében. Például, egy kicsit oldalra fordulva mindenki karcsúbbnak tűnik a képeken, az egyik láb előrenyújtásával magasabbnak látszik az alak, de a csípőre tett kar is formásabbnak mutatja a testet.

Olyan fej- és testtartások is vannak, melyek az arcot láttatják előnyösebbnek: simábbnak, feszesebbnek és vékonyabbnak. Pontosan az egyik ilyen póz verte most ki a netezőknél a biztosítékot.

A póz, ami kisimítja az arcot

A sztárok, a modellek és a bloggerek már régóta ismerik a trükköt, de az elmúlt időszakban egy New York-i sminkmester, Nam Vo osztotta meg követőivel hasznos tanácsai között, ezért még nagyobb figyelmet kapott. A póz lényege, hogy szemből vagy kicsit alulról fotózzák az arcot, úgy, hogy a képen szereplő nő közben a kezével látszólag csak támasztja a fejét, valójában azonban kicsit kifeszíti, hátrafelé húzza a bőrét, hogy még simábbnak tűnjön.

Bella Hadid és Nam Vo.
Bella Hadid és Nam Vo.

Ettől a tartástól eltűnnek a homlok redői, a szarkalábak, és fiatalosabbnak látszik az egész arc. Sőt, egyes változatai - mivel kissé feljebb húzzák a szemkörnyéki bőrt - éberebbnek mutatják a tekintetet is. Mint kiderült, a filmekben is rendszeresen alkalmazzák. Az alábbi videóban például Allison Janney színésznő mutatja be Meryl Streep kedvenc technikáját. Ő ugyanis a mozikban úgy csókolja meg a partnerét, hogy megfogja az arcát, és egy kissé hátrahúzza a bőrét, hogy előnyösebben mutasson közelről. Nagyjából 3:45-nél láthatod a módszert.

 Tényleg ennyire felháborító?

A sminkmester tanácsai között migrénpóznak nevezte el ezt a technikát, hiszen általában azok szoktak így ülni, akiknek borzalmasan fáj a fejük. És ezért is akadtak ki rajta annyira az emberek. Sorra kezdték posztolni a képeket arról, hogyan festenek, amikor valóban migrénjük van.

migren poz 2

Ez ugyanis a világon a harmadik leggyakoribb neurológiai probléma, ami számtalan kellemetlen következménnyel járhat a fájdalmon kívül is. A netezők ezért akadtak ki annyira: úgy érezték, az előnyös fotó érdekében fejfájást színlelő modellek viccet csinálnak egy komoly problémából. Az Instagramot elárasztották a felháborodott posztok az igazi migrénről. Voltak, akik duzzad arcukról, jéggel hűtött homlokukról osztottak meg képeket. Végül annyian támadták Nam Vót a póz nevének ötletéért, hogy a sminkes nyilvánosan, az Instagramon kért érte bocsánatot.

A cikk az ajánló után folytatódik

De tényleg ennyire botrányos lenne egyetlen testtartás? Valószínűleg senkinek nem az volt vele a célja, hogy kinevesse a migrénnel küzdőket, hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy mennyire kellemetlen és súlyos tud lenni a probléma. És nagy rá az esély, hogy a sminkmesternek sem fordult meg ez a fejében, mikor így hívta - főleg azért nem, mert elárulta, ő is küzdött már durva fejfájással. Az emberek véleménye jócskán eltér ebben, hiszen egyesek szerint túlreagálták a helyzetet, míg mások nagyon is jogosnak tartják a felháborodást. Neked mi a véleményed róla?

Pózok molett nőknek

Szeretnéd, hogy szexi, telt idomaid még szebben mutassanak a képen? Esetleg itt-ott csalnál egy picit? Akkor vesd be a következő trükköket, melyek hozzájárulnak, hogy a lehető legelőnyösebb kép készüljön rólad, és elégedett legyél a végeredménnyel.

Ezt is szeretjük