A Barbie-póz az új őrület az Instán: kerek feneket és végtelen lábakat csinál
Minden modell és blogger így pózol a fürdőruhás fotóin. Nem véletlenül.

barbie poz cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron talán mindenkiről több fotó készül, mint az év bármely más szakában. A ragyogó napsütés, a csinos kánikularuhák, na és persze utazáskor a gyönyörű tájak a legtöbbeket arra sarkallják, hogy megosszanak magukról néhány képet.

A cél mindig az, hogy a felvétel a lehető legjobb formájában mutassa a rajta szereplőket, ehhez pedig van is néhány hasznos trükk, ami segít előnyösebbé tenni a fotót. Egyes testtartások magasabbnak, karcsúbbnak mutatják az embereket, sőt, néhány nemcsak a testet, de az arcot is vékonyabbnak láttatja. Az elmúlt időszakban pedig egy olyan változat ütötte fel a fejét, ami igazi modellalakot varázsol.

Formásabbnak mutatja a testet a Barbie-póz

Az Instagramot görgetve biztosan te is észrevetted már, hogy a hírességek és a modellek számtalan apróságot bevetnek azért, hogy tökéletesen fessenek a fotókon. Ehhez a retusáláson és a filtereken kívül a különböző testtartásokat is ügyesen alkalmazzák. Idén nyáron pedig van egy jolly joker, amit szinte minden sztár kipróbált már. Ez nem más, mint a Barbie-póz, ami a baba lábáról kapta a nevét, és erőteljesen formálja az alakot.

barbie poz 1

Bár már régóta ismert, igazán csak idén vált ennyire népszerűvé. Nagyjából olyan hatást ér el, mint egy magassarkú: hosszabbnak, vékonyabbnak és formásabbnak mutatja a lábat, kerekebbnek a feneket, és a melleket is kiemeli. 

A Barbie-póznak egyébként több fajtája van. A lényege tényleg csak annyi, hogy úgy kell állnod, mintha tűsarkút viselnél. Állj lábujjhegyen legalább az egyik lábaddal, és tedd egy picit előrébb, mint a másikat, úgy, mintha egy pontra mutatna. A térdedet hajlítsd be enyhén, majd húzd ki magad, és már meg is vagy.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mindenki így pózol az Instán

Akárki veti be ezt a pózt, a hatás garantált. A fenék rögtön kerekebb és formásabb lesz, és a lábak is megnyúlnak. A testtartás miatt a has rögtön behúzódik, és feszesebbnek látszik, a mellek pedig kiemelkednek. A fürdőruhás képeken még inkább érvényesül a hatás. A Kardashian lányok megőrülnek érte, és szinte minden képüknél bevetik, de a Victoria’s Secret angyalai is előszeretettel alkalmazzák. A legjobb pedig, hogy még egy úszógumiban ülve is működik - ezt Kendall Jenner és Bella Hadid képei bizonyítják.

barbie poz 2

Persze, nem arról van szó, hogy minden képnél hasonló trükköket kell bevetni, és csalni kell egy picit, hogy még jobb formában tündökölj, hiszen a természetes fotók is ugyanolyan szépek. De, ha ki akarsz próbálni valami újat, vagy a hírességekhez hasonló képre vágysz, akkor bátran alkalmazhatod a menőnek számító pózt.

Szexi trükkök a nyaralós képekhez

Nem csupán a Barbie-póz mutathat jól a fotókon: van még jó néhány bevált módszer, melynek segítségével biztosan elégedett leszel majd a nyaralós képek végeredményével.

Ezt is szeretjük