A szépség ára

Mennyit ér meg neked?

Gyakran hallani, hogy nincs pénzem drága krémekre vagy masszázsra. Pedig másra, felesleges és többnyire káros dolgokra, sokkal többet költünk.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Könnyű neki, olyan sok pénze van. Ennyi pénzzel én is jól néznék ki. Ugye már a te szádat is elhagyták ezek a mondatok? Könnyű erre fogni, de valószínűleg nincs igazad.

A masszázs, a kozmetikus, egy jobb arckrém nem kerül többe, mint az ebéded vagy cigarettád. Arról nem is beszélve, hogy az egészségtelen életmód vagy a káros szenvedélyek csak rontanak a helyzeten.
Gondold át, melyik éri meg jobban? Az egészséged és szépséged vagy az apró bűneid.

Arckrém vs. cigaretta

Az arckrém egyrészről segít megtartani bőröd fiatalságát, támogatja védekezőrendszerét, másrészt fontos tápanyagokat, nedvességet juttat a bőrbe. Egy jól megválasztott arckrémcsalád, nappali és éjszakai krém, a későbbiekben éveket jelenhet a megjelenésedben, természetesen mínuszban.

A cigaretta káros anyagainak közömbösítéséhez a szervezetnek rengeteg C-vitaminra van szüksége. A bőr rugalmasságáért felelős kollagén termeléséhez szintén a C-vitamin kell, de ha a mérgeket kell közömbösíteni, akkor erre már nem jut belőle.

Ugye kitalálod a hosszú távú következményeket? A cigaretta ezen kívül szürkíti a bőrt és rengeteg szabadgyököt termel.

Számoljunk!

Egy doboz cigaretta átlagosan 550 forint. Ha fél dobozzal szívsz naponta, akkor egy hónapban 8250 forintot költesz a kollagéngyilkosra. Egy jó minőségű arckrém, az éjszakai és nappali egyben, körülbelül 6000 Ft, és legalább két hónapig elég.

Masszázs vs. menza és gyors étterem

A stressz, az irodai munkából fakadó fájdalmak remek ellenszere egy-egy alapos masszázs. Választhatsz lazító aromamasszázst vagy frissítő svédmasszázst. Ez ma úgy tűnik, hogy luxus. Pedig nem az.
Te is kimész inkábba menzára vagy rendelsz valamit ebédre, esetleg veszel egy gyorséttermi menüt? Ha otthon főznél, sokat spórolnál, körülbelül a ráfordított összeg felét. Arról nem is beszélve, hogy ezek az ételek nem a legegészségesebbek.

Számoljunk!

Egy egy órás masszázs ára 3000 és 7000 forint között mozog. Az ennél magasabb már valóban luxus. Egy menü ára 1000 forint. Ha egy hónapban hétszer magadra főzöl, akkor már meg is van a kikapcsolódás ára.

Kozmetikus vs. alkohol és cukros üdítők

A városi élet, főleg a levegő által megviselt arcbőrnek néha szüksége van egy alapos tisztításra és extra táplálásra. Ha nem különösebben problémás a bőröd, akkor negyed évente bőven elég elmenni kozmetikushoz.
Néha jó kiruccanni a lányokkal és elmenni bulizni, ahol bizony lecsúszik egy-két koktél. De nem kötelező minden héten kétszer. A cukros egészségtelen üdítők azonban sem a kikapcsolódást, sem az egészségedet nem szolgálják.

Számoljunk!

A kozmetikus átlagosan 8000 forintba kerül. Egy koktél ára pedig 1300 forint. Az üdítők ára 300 forint körül mozog. Ha inkább a feleannyiba kerülő ásványvizet választod, és minden másnapra számolunk egy palackkal, akkor egy hónapban 2300 forintot spórolsz. Ezzel máris megspóroltad a negyedévi szépítkezést.Természetesen nem kell minden élvezetről lemondanod, de láthatod, hogy a szépség nem luxuskategória, és kis odafigyeléssel neked is jut majd rá.

OLVASD EL EZT IS!

arcradir lead
  • arcápolás
  • pakolás

Egy éjszaka, mínusz 5 év

Ezt is szeretjük