Szexi, meleg szoknyák körképe
A vékony szoknyákat most száműznöd kell, de a minitől és a szűk fazontól ne válj meg. Segítünk téli szoknyát választani!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Eljött a vastagabb, téliesített szoknyák ideje, ám ez cseppet sem jelenti azt, hogy nem lehetsz csinos a kabát alatt, sőt, a rafinált szabásvonalaknak köszönhetően a nehezebb anyagok sem vetítenek rád plusz kilókat. Ahhoz, hogy öltözéked összhangban legyen, télikabátodhoz válassz szövetből készült szoknyákat: gyapjút, tweed anyagút vagy meleg pamutot.

A különlegességek idén sem maradnak el, ezért, ha valami vagányra vagy feltűnőre vágysz, a kínálat számodra is tartogat finomságokat, mint amilyenek a fényesebb anyagú szoknyák: a bőr és a tükörbársony. A természetesség híveinek pedig visszahozta a divat a kordbársony, a hasított bőr és a kötött darabokat.

Bár most már fel kell készülnöd a mínuszokra, a minit és a szűk szoknyát ne zárd ki a gondolataidból. Attól sem lesznek sokkal melegebbek, hogy vastagabb anyagból készültek, de az idei trendek számos lehetőséget nyújtanak számodra arra az esetre, ha nem szeretnéd, hogy megcsípjen a fagy.

A kimeríthetetlen harisnyakínálat is segítségedre lesz ebben, hiszen egy jó meleg, vastag harisnyanadrág nemcsak a hidegtől véd meg, hanem segítségével színesebbé, egyedibbé teheted a ruházatodat. A leggings-t sem kell pihentetned jövő tavaszig, mert téli változatai a hosszú tunikákhoz, kisruhákhoz és természetesen a szoknyákhoz lettek kitalálva.

Hogy még jobban felvértezd magad a hideg ellen, bokacsizmádhoz viselhetsz kötött lábszárvédőket is, melyek jól mutatnak hanyagul letűrve a harisnyádon.

Dacolj a téllel miniszoknyában!

Ahhoz, hogy vastag anyagú miniszoknyádat még jobban fagyállóvá varázsold, nem hagyhatod figyelmen kívül a réteges öltözködést.

Először is, ne egy falatnyi tangabugyit vegyél alá, hanem az idei fehérneműdivatot kihasználva bátran beléphetsz te is a francia szabású alsóneműt viselők táborába.

Továbbá elengedhetetlen lesz számodra egy minimum 40 denes vastagságú harisnya vagy leggings, hogy megóvd magad a felfázástól. A minivel egyaránt jól mutatnak a hosszú szárú és a bokacsizmák is, hiszen többet mutatnak a lábakból, ezáltal az alacsonyabbak számára is előnyösek.

A Mango mustárszínű, csípőszabású miniszoknyája hétköznapokon is igazán szexis külsőt kölcsönözhet neked, 9895 forintért. A Quelle kínálatában vagány, fekete bőr miniszoknyára bukkanhatsz, ami 14 995 forintba kerül. Szintén a Quelle kollekciójában a kényelemre vágyó, lezserebb hölgyek is megtalálhatják számításaikat a fiatalos, zsebes szoknya csábító képében, mely 7995 forintért kapható. A Re-Reserved okkersárga bársony miniszoknyája 11 990 forintért lehet a tiéd.

Kockás és tyúklábmintás a trend, fazontól függetlenül!

A kockás ingektől a kockás szoknyákig is eljutott a divat, de nincs ebben már semmi újdonság! Ha mintáról van szó, most kockázatmentesen dönthetsz a kockás mellett, hiszen könnyedén összepasszíthatod egyszínű, visszafogott felsőkkel, élénk színű harisnyákkal - a legjobb, ha a szoknyád mintázatában található árnyalatok mellett döntesz -, de kockás társaikkal is kombinálhatod, még akkor is, ha valamennyire eltérőek. A tyúklábminta is reneszánszát éli, mely a kabátok és blézerek kedvenc mintájaként most egyre több ruhadarabra vándorol át, nem meglepő módon a szoknyákra is.

A Mango masnis, csípőtől ráncolt kiskockása elbűvölő, diáklányos stílust adhat neked, 9495 forintért. Az Esprit enyhén A-vonalú, zsebes miniszoknyája szintén az iskolás éveket idézi, de szexisebb kivitelben. Az ára 20 985 forint. A New Yorker hagymafazonú, tyúklábmintás minije most maga a megtestesült divat. Ezt a darabot 5990 forintért vásárolhatod meg.

A Quelle két eltérő szabású kockással kecsegtet: a kevert szálas gyapjú miniszoknyával - angolos stílusban, duplasoros gombdíszítéssel -, amit 17995 forintért szerezhetsz be magadnak, valamint az enyhén bővülő, térdig érő változatával, mely 6995 forint ellenében kerülhet a birtokodba.

Egy csodás szűk szoknya télen is aranyat ér!

Az egyenes szabású darabok és az extra szűk ceruzaszoknyák télen is garantálják a csinos megjelenést, bár a vastagabb anyagok miatt körültekintőbben kell megválasztanod az alkatodhoz illő vonalakat. A svédzsebes megoldások inkább a keskeny csípőjű hölgyeknek lehetnek hasznosak, a magasított derekú szoknyák pedig a rövid lábak megnyújtására szolgálhatnak. Ahhoz, hogy télies anyagú, szűk szoknyáid semmi esetre se váljanak előnytelenné számodra, bevethetsz néhány furfangos trükköt.

A hosszában csíkos, halszálkás ceruzaszoknyák, valamint a sötétebb, matt anyagok kevésbé adják ki a csípődet és a fenekedet. Ha óvakodsz a nagy színkontrasztoktól, az is segítségedre lehet, ha azonban mindenképpen szeretnél élénk színeket vinni az öltözékedbe, lehetőleg a felső testrészedre korlátozd azokat. A legideálisabb, ha a szoknyáddal azonos színű felsődre egy színes blézert vagy kardigánt dobsz rá, melynek hossza legalább a csípődig ér.

A C&A magasított derekú, fekete szűk szoknyája 9990 forintért formálhatja alakodat. A Mango extra szűk szövetszoknyája 13 995 forintért lehet a tiéd. A Quelle divatos, kötött csőszoknyájához most akciósan, 3795 forintért juthatsz hozzá.

A bővülő fazon mindenkinek jól áll!

A lefelé bővülő, A-vonalú szoknyák a nők legjobb barátai, legyen szó bármilyen évszakról. A nehézkesebb anyagokkal járó, alkati adottságokból adódó problémákat is képesek kiküszöbölni a szabásvonaluknak köszönhetően. A bővülő fazon keskenyíti a lábakat, ezáltal lehetővé teszi, hogy akár bokacsizmával is viselhesd. Nem árt azonban odafigyelni a szoknya hosszára, valamint a csizma szárbőségére.

Ha a bokacsizmád túlságosan követi a lábad vonalát, akkor vastagabbnak mutathatja a vádlidat. Ezt kiküszöbölheted, ha olyan csizmát választasz, melynek alacsony szára eláll a lábadtól, így azt a benyomást kelti, hogy karcsú bokával rendelkezel. Ezt az elvet követve a vastag, kötött lábszárvédőkkel is óvatosnak kell lenned, ha a lábaid rövidek, és vastag a vádlid.

A Mango térdig érő, redőzött, bő szabású szoknyája 9895 forintért lehet a kedvenced. Szintén a Mango üzleteiben bukkanhatsz rá a kordbársony átlapolt szoknyára, melyet kétsoros gombolás és deréköv díszít. Az ára 9495 forint. A Quelle hasított bőr miniszoknyája csípőből bővül, és 16 995 forintért kapható. A Re-Reserved térdig érő rakott szoknyájáért 7990 forintot kell áldoznod.

Ezt is szeretjük