Ami másnak szemét, nekik tökéletes alapanyag: 9 kreatív ember, aki új életet adott a megunt, régi ruháknak
Ahelyett, hogy kidobták volna a megunt göncöket, inkább átalakították őket. Zseniális ötletekkel rukkoltak elő.

ujrahasznositott ruhak cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világban évente több mint 93 millió tonna, az Európai Unióban pedig ugyanennyi idő alatt körülbelül 8 millió tonna textilhulladék keletkezik. A megunt, elhasználódott ruhákat az emberek általában nem hasznosítják újra, nem adják tovább, hanem inkább a kukába dobják.

Egyre több olyan kampány indul, amely a vásárlás visszaszorítását és az újrahasznosítást tűzi ki céljául, hogy csökkentse a fent említett számokat, és egyre többen vannak olyanok is, akik otthon próbálnak tenni a szemét minimalizálásáért. Még az apró változtatások is rengeteget számítanak: például remek ötlet, ha valaki teljesen új életet ad a régi göncöknek.

Új életet adtak a megunt ruháknak

A Reddit ZeroWaste csoportjában sok kreatív netező mutatta meg, hogy időt és energiát nem sajnálva átalakították régi darabjaikat ahelyett, hogy a kukába dobták volna őket. Volt, aki farmerből készített kiegészítőket vagy szőnyeget, míg más pólókból alkotott cicaágyat. A legszuperebb ötleteket gyűjtöttük össze.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Képek: Bright Side, Reddit. 

Ezt is szeretjük